15/11/2019 15/11/2019 H αποστολή και ο ρόλος του ιατρικού ιερέα αλλά και η συμμετοχή των βοηθών εθελοντών του μέσα σε ένα νοσοκομείο απασχόλησαν την δεύτερη ημέρα του 9ου Εκκλησιαστικού Συνεδρίου για τη Φιλανθρωπία που πραγματοποιείται από το Πατριαρχείο της Μόσχας. Νοσοκομειακοί ιερείς και οι βοηθοί τους μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τους συμμετέχοντες, αναφέρθηκαν στους  τρόπους σωστής...
15 Νοεμβρίου, 2019 - 8:30
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2019 - 8:31

Ο ρόλος του Ιερέα στα νοσοκομεία

Διαδώστε:
Ο ρόλος του Ιερέα στα νοσοκομεία

H αποστολή και ο ρόλος του ιατρικού ιερέα αλλά και η συμμετοχή των βοηθών εθελοντών του μέσα σε ένα νοσοκομείο απασχόλησαν την δεύτερη ημέρα του 9ου Εκκλησιαστικού Συνεδρίου για τη Φιλανθρωπία που πραγματοποιείται από το Πατριαρχείο της Μόσχας.

Νοσοκομειακοί ιερείς και οι βοηθοί τους μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τους συμμετέχοντες, αναφέρθηκαν στους  τρόπους σωστής συμπεριφοράς στο νοσοκομείο, αλλά και στο πως προσεγγίζουν με αγάπη τους ασθενείς.

“Η επίσκεψη σε ένα νοσοκομείο μας φέρνει πιο κοντά στην αλήθεια της ζωής και τότε ανησυχούμε λιγότερο για τα δευτερεύοντα προβλήματα. Εκτός από τους ανθρώπους που υποφέρουν, ερχόμαστε πιο  κοντά με τον Θεό» δήλωσε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας κ. Παντελεήμων και πρόσθεσε:

«Είναι πολύ σημαντικό ένας κληρικός να είναι στο νοσοκομείο. Ο ιερέας μπορεί να καθησυχάσει τον ασθενή, να του εξηγήσει την έννοια του πόνου, να τον υποστηρίξει σε δυσκολίες, να απαντήσει στις ερωτήσεις των γονέων που ανησυχούν για το άρρωστο παιδί τους. Ο ιερέας μπορεί επίσης να μιλήσει με γιατρούς και νοσηλευτές που υποφέρουν από την σκληρή καθημερινότητα»

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων