08/11/2019 08/11/2019 Στην πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψαν οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας στο Σότσι, αναφορικά με την κατάσταση στην Συρία, αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ . Ιλαρίων. Μιλώντας στο Πρόγραμμα «Εκκλησία και Ειρήνη», που προβλήθηκε στο κανάλι Ρωσία-24 ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ελπίδα να μην...
08 Νοεμβρίου, 2019 - 10:25
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2019 - 10:19

«Ο ρωσικός στρατός εγγυητής της ενότητας στη Συρία»

Διαδώστε:
«Ο ρωσικός στρατός εγγυητής της ενότητας στη Συρία»

Στην πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψαν οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας στο Σότσι, αναφορικά με την κατάσταση στην Συρία, αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ . Ιλαρίων.

Μιλώντας στο Πρόγραμμα «Εκκλησία και Ειρήνη», που προβλήθηκε στο κανάλι Ρωσία-24 ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρξει κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Συρία.

«Ήταν ο ρωσικός στρατός που κατόρθωσε να αποσοβήσει την κρίση, η οποία ήταν αποτέλεσμα των ενεργειών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» τόνισε και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προωθούν την ανατροπή των υφιστάμενων καθεστώτων  στη Μέση Ανατολή «στο όνομα της δημοκρατίας»

«Όπως έχουμε πει επανειλημμένα στο πρόγραμμά μας, η κατάσταση που σχετίζεται με την παρέμβαση της Αμερικής αναπτύχθηκε αρχικά στο Ιράκ. Στο όνομα της δημοκρατίας εξεδίωξαν όπως είπαν, τον δικτάτορα, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία δημοκρατία και ο αριθμός των Χριστιανών έχει μειωθεί σημαντικά. Στη Λιβύη, το ίδιο συνέβη. Και το ίδιο θα συνέβαινε στη Συρία εάν η Ρωσία δεν είχε παρέμβει. Ως εκ τούτου, πραγματικά ελπίζω ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στη σταθεροποίηση της κατάστασης στη Συρία».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων