12/01/2022 12/01/2023 Δεκτός από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’ έγινε ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Ισραήλ, Α.Ντ. Βίκτοροφ, χθες, 11 Ιανουαρίου. Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα Μετά την ανταλλαγή ευχών για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, οι δυο πλευρές συζήτησαν το ζήτημα της διασφάλισης του απαραβίαστου των ορθόδοξων θρησκευτικών χώρων και μνημείων στους Αγίους Τόπους και επεσήμαναν...
12 Ιανουαρίου, 2022 - 13:07
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2023 - 2:11

Ο Ρώσος Πρέσβης στο Ισραήλ στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Ο Ρώσος Πρέσβης στο Ισραήλ στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Δεκτός από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’ έγινε ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Ισραήλ, Α.Ντ. Βίκτοροφ, χθες, 11 Ιανουαρίου.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Μετά την ανταλλαγή ευχών για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, οι δυο πλευρές συζήτησαν το ζήτημα της διασφάλισης του απαραβίαστου των ορθόδοξων θρησκευτικών χώρων και μνημείων στους Αγίους Τόπους και επεσήμαναν το απαράδεκτο οποιασδήποτε προσπάθειας αλλαγής του ιστορικά εδραιωμένου διαθρησκευτικού status quo στο έδαφος του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της Παλαιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ.

Ο Πρέσβης σημείωσε τη συνεχή δέσμευση της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με την προστασία των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο ταμίας της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα, Ιερομόναχος Αθανάσιος (Μπούκιν), ο οποίος μετέφερε στον Μακαριώτατο τις προηγουμένως ζητηθείσες πληροφορίες για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις επιθετικότητας εκ μέρους ομάδων ριζοσπαστών απέναντι στην Ρωσική Πνευματική Αποστολή και τους ανθρώπους της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων