26/02/2022 26/02/2022 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Επίσκεψη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της πρωτεύουσας του Καζακστάν Νουρ-Σουλτάν πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2022, στο περιθώριο της συμμετοχής του στην συνεδρίαση του Ευρασιατικού Διακυβερνητικού Συμβουλίου που διεξάγεται στην χώρα. Ο κ. Μισούστιν, συνοδευόμενος από τον Ρώσο Υπουργό Επιστημών και...
26 Φεβρουαρίου, 2022 - 10:16
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2022 - 10:30

Ο Ρώσος Πρωθυπουργός στον Καθεδρικό Ναό του Νουρ-Σουλτάν

Διαδώστε:
Ο Ρώσος Πρωθυπουργός στον Καθεδρικό Ναό του Νουρ-Σουλτάν
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Επίσκεψη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της πρωτεύουσας του Καζακστάν Νουρ-Σουλτάν πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2022, στο περιθώριο της συμμετοχής του στην συνεδρίαση του Ευρασιατικού Διακυβερνητικού Συμβουλίου που διεξάγεται στην χώρα.

Ο κ. Μισούστιν, συνοδευόμενος από τον Ρώσο Υπουργό Επιστημών και Ανωτάτης Εκπαίδευσης Βαλερί Φαλκόφ, έτυχε θερμής υποδοχής από τον Μητροπολίτη Αστανάς και Καζακστάν κ. Αλέξανδρο.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του ο Ρώσος Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στον ναό και ενημερώθηκε από τον Μητροπολίτη για το ιστορικό της κατασκευής του ναού, καθώς και για την Ορθόδοξη κοινότητα στο Καζακστάν, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην χώρα.

Ο Μητροπολίτης Αστανάς έκανε δώρο στον Πρωθυπουργό μια εικόνα του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, του οποίου η 800ή επέτειος της γεννήσεως του εορτάστηκε την περασμένη χρονιά, και ανέφερε ότι εκτός από Προστάτης της Ρωσίας, είναι επίσης και Προστάτης του Καζακστάν. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η προσφορά του Αγίου είναι ανεκτίμητη, καθώς συνέβαλε στην διαμόρφωση ενός μοναδικού προτύπου διαθρησκευτικής ειρήνης και αρμονίας στον ευρασιατικό χώρο με σοφές αποφάσεις και διπλωματικές ενέργειες.

Από την πλευρά του ο Μιχαήλ Μισούστιν ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αστανάς για την ευκαιρία να επισκεφθεί τον Καθεδρικό Ναό της πρωτεύουσας. Επίσης, σημείωσε την σημασία ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών και της συνεργασίας μεταξύ των κοσμικών αρχών και των θρησκευτικών ηγετών στο πλαίσιο της τεταμένης κοινωνικοπολιτικής κατάστασης και της κλιμάκωσης των διεθνών συγκρούσεων.

Ο κ. Μισούστιν έκανε δώρο στον Μητροπολίτη ένα βιβλίο με θέμα την ιστορική ρωσική πόλη Κοστρομά. Επιπλέον, ανέφερε ότι ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος είναι γνωστός στη Ρωσία για το πολυετές έργο του ανφορικά με την ανάδειξη ιστορικών προσκυνημάτων στην χώρα.

Στο τέλος της συνομιλίας, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν ευχές για υγεία και κάθε επιτυχία στο έργο τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων