09/04/2021 09/04/2021 Για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στο εξωτερικό με δράσεις που στοχεύουν στην προώθηση του πολιτισμού, μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιμανδρίτη Σέργιο στον Καθεδρικό Ναό της Θεοτόκου στο Νουρ Σουλτάν του Καζακστάν, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. “Έχουμε πολύ στενή συνεργασία με...
09 Απριλίου, 2021 - 12:07
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2021 - 10:38

Ο Σεργκεί Λαβρόφ εξαίρει τον διεθνή ρόλο της Ρωσικής Εκκλησίας

Διαδώστε:
Ο Σεργκεί Λαβρόφ εξαίρει τον διεθνή ρόλο της Ρωσικής Εκκλησίας

Για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στο εξωτερικό με δράσεις που στοχεύουν στην προώθηση του πολιτισμού, μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιμανδρίτη Σέργιο στον Καθεδρικό Ναό της Θεοτόκου στο Νουρ Σουλτάν του Καζακστάν, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

“Έχουμε πολύ στενή συνεργασία με το Συνοδικό Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών σχέσεων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, έχουμε μια κοινή ομάδα εργασίας, όπου βρίσκουμε με επιτυχία τρόπους για να ενώσουμε τις κρατικές προσπάθειες, την κρατική διπλωματία και την εκκλησιαστική διπλωματία. Κάνουμε τα πάντα για να υποστηρίξουμε τις πρωτοβουλίες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο εξωτερικό, οι οποίες στοχεύουν στην προώθηση της πολιτισμικής πολυμορφίας” και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε τον τεράστιο ρόλο που διαδραματίζει η ρωσική εκκλησία στην κινητοποίηση πιστών όλων των θρησκειών χωρίς εξαιρέσεις για εποικοδομητική συνεργασία προς το συμφέρον της ειρήνης στη Γη».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων