02/07/2020 02/07/2020 Στη μεγάλη συνταγματική αναθεώρηση που προωθείται στην Ρωσία αναφέρθηκε σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. “Ο Θεός είναι ο ρυθμιστής της ηθικής. Εάν ο Θεός απουσιάζει, τότε δεν υπάρχει απόλυτη βάση για ηθικές αξίες” υπογράμμισε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia-24, προσθέτοντας: “Για...
02 Ιουλίου, 2020 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2020 - 7:59

“Ο Θεός είναι ο ρυθμιστής της ηθικής”

Διαδώστε:
“Ο Θεός είναι ο ρυθμιστής της ηθικής”

Στη μεγάλη συνταγματική αναθεώρηση που προωθείται στην Ρωσία αναφέρθηκε σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

“Ο Θεός είναι ο ρυθμιστής της ηθικής. Εάν ο Θεός απουσιάζει, τότε δεν υπάρχει απόλυτη βάση για ηθικές αξίες” υπογράμμισε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia-24, προσθέτοντας: “Για παράδειγμα, στις τροποποιήσεις του Συντάγματος, εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντικό το κράτος να υποστηρίζει την οικογένεια ως ένωση ανδρών και γυναικών”.

Ο Ρώσος Ιεράρχης υπενθύμισε ότι σε διάφορες χώρες εισάγονται νομοθετικές ρυθμίσεις που επεκτείνουν την έννοια της οικογένειας, σε ένωση δυο ανδρών ή δύο γυναικών.
Τόνισε δε, ότι ο ορισμός στο νέο Σύνταγμα του θεσμού της οικογένειας ως αποκλειστική ένωση ενός άνδρα με μία γυναίκα, βασίζεται στην θεμελιώδη αρχή πάνω στην οποία χτίστηκε εδώ και αιώνες η ανθρώπινη κοινότητα . “Η αρχή ότι η οικογένεια είναι ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας” τόνισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων