02/07/2020 02/07/2020 Στη μεγάλη συνταγματική αναθεώρηση που προωθείται στην Ρωσία αναφέρθηκε σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. «Ο Θεός είναι ο ρυθμιστής της ηθικής. Εάν ο Θεός απουσιάζει, τότε δεν υπάρχει απόλυτη βάση για ηθικές αξίες» υπογράμμισε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia-24, προσθέτοντας: «Για...
02 Ιουλίου, 2020 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2020 - 7:59

«Ο Θεός είναι ο ρυθμιστής της ηθικής»

Διαδώστε:
«Ο Θεός είναι ο ρυθμιστής της ηθικής»

Στη μεγάλη συνταγματική αναθεώρηση που προωθείται στην Ρωσία αναφέρθηκε σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

«Ο Θεός είναι ο ρυθμιστής της ηθικής. Εάν ο Θεός απουσιάζει, τότε δεν υπάρχει απόλυτη βάση για ηθικές αξίες» υπογράμμισε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia-24, προσθέτοντας: «Για παράδειγμα, στις τροποποιήσεις του Συντάγματος, εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντικό το κράτος να υποστηρίζει την οικογένεια ως ένωση ανδρών και γυναικών».

Ο Ρώσος Ιεράρχης υπενθύμισε ότι σε διάφορες χώρες εισάγονται νομοθετικές ρυθμίσεις που επεκτείνουν την έννοια της οικογένειας, σε ένωση δυο ανδρών ή δύο γυναικών.
Τόνισε δε, ότι ο ορισμός στο νέο Σύνταγμα του θεσμού της οικογένειας ως αποκλειστική ένωση ενός άνδρα με μία γυναίκα, βασίζεται στην θεμελιώδη αρχή πάνω στην οποία χτίστηκε εδώ και αιώνες η ανθρώπινη κοινότητα . «Η αρχή ότι η οικογένεια είναι ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας» τόνισε.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων