01/02/2021 01/02/2021 Στο θέμα των δημοσίων διαγωνισμών που διεξάγονται από την ρωσική προεδρεία για την χορήγηση επιδοτήσεων σε Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εκκλησιαστικών Σχέσεων με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ του Πατριαρχείου Μόσχας, Βλαντιμίρ Λεγκόιντα. Μιλώντας στον αέρα του προγράμματος “Bright Evening” στο ραδιόφωνο “Vera”, ο Βλ. Λεγκόιντα υπογράμμισε ότι και ο...
01 Φεβρουαρίου, 2021 - 9:31
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2021 - 9:32

Ο Βλ. Λεγκόιντα για τις επιχορηγήσεις σε ΜΚΟ

Διαδώστε:
Ο Βλ. Λεγκόιντα για τις επιχορηγήσεις σε ΜΚΟ

Στο θέμα των δημοσίων διαγωνισμών που διεξάγονται από την ρωσική προεδρεία για την χορήγηση επιδοτήσεων σε Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εκκλησιαστικών Σχέσεων με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ του Πατριαρχείου Μόσχας, Βλαντιμίρ Λεγκόιντα.

Μιλώντας στον αέρα του προγράμματος “Bright Evening” στο ραδιόφωνο “Vera”, ο Βλ. Λεγκόιντα υπογράμμισε ότι και ο ίδιος είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή των εν λόγω διαγωνισμών και πρόσθεσε: “Μπορώ να πω ότι αυτό είναι το πιο σοβαρό σύστημα για τη χορήγηση επιχορηγήσεων, το πιο διαφανές, όσο το δυνατόν περισσότερο αντικειμενικό”

«Όποιος έχει συμμετάσχει στο έργο του Προεδρικού Ταμείου Επιχορηγήσεων θα σας πει ότι, κατ ‘αρχήν, δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε συμφέροντα, επειδή ο αιτών λαμβάνει χρήματα μόνο σε μία περίπτωση: εάν κάνει κάτι πολύ σημαντικό και χρήσιμο . Και το πιο σημαντικό, έχοντας λάβει αυτά τα χρήματα, ο δικαιούχος δείχνει ότι τα χρησιμοποίησε για ό, τι υποδείχθηκε, ότι η επιχορήγηση που πήρε εφαρμόστηκε και δεν παρέμεινε στα χαρτιά. Διαφορετικά, κανείς δεν θα λάβει ποτέ αυτά τα χρήματα” υπογράμμισε.

«Κάθε αίτηση εξετάζεται από δύο ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες. Σε περίπτωση μεγάλης ασυμφωνίας στις αξιολογήσεις τους, εμπλέκεται ένας τρίτος εμπειρογνώμονας, μερικές φορές και τέταρτος. Εάν παραμείνουν αμφιβολίες, η αίτηση υποβάλλεται στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων για εξέταση. (…) Έτσι, έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα πολλαπλών σταδίων και πολύ υψηλής ποιότητας που βοηθά πραγματικά άτομα που δραστηριοποιούνται στον μη κερδοσκοπικό τομέα” δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων