21/01/2023 21/01/2023 Εχθές Παρασκευή στις 20 Ιανουαρίου 2023, με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, έφτασε στο Λίβανο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αντιοχείας. Κατά την άφιξή τους στη Βηρυτό, ο Μητροπολίτης Αντώνιος και η συνοδεία του μετέβησαν στο...
21 Ιανουαρίου, 2023 - 10:45
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2023 - 15:50

Πατριαρχείο Μόσχας: Ο Βολοκολάμσκ Αντώνιος επισκέπτεται το Πατριαρχείο Αντιοχείας

Διαδώστε:
Πατριαρχείο Μόσχας: Ο Βολοκολάμσκ Αντώνιος επισκέπτεται το Πατριαρχείο Αντιοχείας

Εχθές Παρασκευή στις 20 Ιανουαρίου 2023, με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, έφτασε στο Λίβανο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Κατά την άφιξή τους στη Βηρυτό, ο Μητροπολίτης Αντώνιος και η συνοδεία του μετέβησαν στο Μετόχι της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπου τους υποδέχθηκε θερμά ο προϊστάμενός του, Αρχιμανδρίτης Φίλιππος (Vasiltsev).

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επισκέφθηκε την εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Jal El Dib, η οποία ανακατασκευάζεται με τη βοήθεια της DECL με κονδύλια του Ιδρύματος για την υποστήριξη του χριστιανικού πολιτισμού και της χριστιανικής κληρονομιάς.

Από το 2020, με την ευλογία του επικεφαλής επισκόπου της τοπικής επισκοπής του Πατριαρχείου Αντιοχείας, Μητροπολίτη Βύβλου και Βοτρύων κ. Συιλουανού πραγματοποιούνται στην εκκλησία αυτή λειτουργίες για τη ρωσική ορθόδοξη κοινότητα του Λιβάνου.

Ο Μητροπολίτης Βύβλου και Βοτρύων κ. Σιλουανός και ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ.Αντώνιος, συνοδευόμενοι από Άραβες κληρικούς και τον Αρχιμανδρίτη Φίλιππο (Vasiltsev), τέλεσαν ευχαριστήρια λειτουργία.

Στην εκκλησία παρέστησαν ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Δημοκρατία του Λιβάνου, A. N. Rudakov, ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος για την υποστήριξη του χριστιανικού πολιτισμού και της χριστιανικής κληρονομιάς, E. I. Skopenko, ο υπεύθυνος της ανοικοδόμησης της εκκλησίας, ο αρχιτέκτονας D. Naamen, και πολυάριθμοι ενορίτες της ρωσικής ορθόδοξης κοινότητας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων