27/05/2024 27/05/2024 Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, ο οποίος επισκέπτεται τη Γαλλία με ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Σταυροπηγιακό Ναό των Αγίων Πάντων στο Στρασβούργο, ανήμερα της πέμπτης επετείου από τα εγκαίνια του ναού, που είχε...
27 Μαΐου, 2024 - 21:08
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2024 - 20:43

Ο Βολοκολάμσκ Αντώνιος στο Στρασβούργο για την πέμπτη επέτειο των εγκαινίων του Ι.Ν. Αγίων Πάντων

Διαδώστε:
Ο Βολοκολάμσκ Αντώνιος στο Στρασβούργο για την πέμπτη επέτειο των εγκαινίων του Ι.Ν. Αγίων Πάντων

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, ο οποίος επισκέπτεται τη Γαλλία με ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Σταυροπηγιακό Ναό των Αγίων Πάντων στο Στρασβούργο, ανήμερα της πέμπτης επετείου από τα εγκαίνια του ναού, που είχε τελέσει ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.

Τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιο πλαισίωσαν ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Ριαμπίχ και οι κληρικοί του ναού.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος τέλεσε την εις διάκονο χειροτονία του Σεργίου Βολοσένκο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ κήρυξε το θείο λόγο και χαιρέτισε εγκαρδίως τον προϊστάμενο και τους ενορίτες.

Σε ανάμνηση της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος προσέφερε στον π. Φίλιππο επιστήθιο σταυρό με πολύτιμους λίθους, ενώ στο διευθυντή της χορωδίας επεδόθη πατριαρχικό δίπλωμα.

Ακολούθησε εορταστική δεξίωση, όπου παρακάθησαν οι Πρόξενοι της Ρωσίας και της Σερβίας στο Στρασβούργο, ο πρεσβευτής σύμβουλος της Πρεσβείας της Ρωσίας στη Γαλλία Ι. Σουμπότιν, καθώς και κληρικοί και ενορίτες του Ιερού Ναού των Αγίων Πάντων.

Περισσόετερες φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων