08/03/2021 08/03/2021 Οι κοινές χριστιανικές αξίες αποτελούν τη βάση για την αποκατάσταση του διαλόγου μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης, δήλωσε στο RIA Novosti ο Βαχτάνγκ Κιπσίντζε, αναπληρωτής πρόεδρος της Συνοδικής Υπηρεσίας για τις σχέσεις της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ του Πατριαρχείου Μόσχας. Ο Β. Κιπσίντζε συμμετείχε σε ημερίδα με θέμα «Χριστιανισμός και Πολιτική: Αλληλεγγύη και...
08 Μαρτίου, 2021 - 8:48
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2021 - 8:49

Ο χριστιανισμός, βάση για τον διάλογο Ευρώπης- Ρωσίας

Διαδώστε:
Ο χριστιανισμός, βάση για τον διάλογο Ευρώπης- Ρωσίας

Οι κοινές χριστιανικές αξίες αποτελούν τη βάση για την αποκατάσταση του διαλόγου μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης, δήλωσε στο RIA Novosti ο Βαχτάνγκ Κιπσίντζε, αναπληρωτής πρόεδρος της Συνοδικής Υπηρεσίας για τις σχέσεις της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο Β. Κιπσίντζε συμμετείχε σε ημερίδα με θέμα «Χριστιανισμός και Πολιτική: Αλληλεγγύη και Αναφορά του Θεού στο Σύνταγμα», το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα με τη συμμετοχή Ρώσων και Γερμανών θεολόγων, επιστημόνων και πολιτικών.
“Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει επανειλημμένα καταδείξει ότι πρέπει να αναζητηθεί μια καλύτερη προοπτική στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης βασισμένη στις κοινές χριστιανικές ρίζες. Όσο περισσότερο απομακρυνόμαστε από τις αξίες αυτές τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να βρούμε μια κοινή γλώσσα” υπογράμμισε
Σημείωσε επίσης, ότι τα ζητήματα της χριστιανικής κληρονομιάς, των σχέσεων εκκλησίας-κράτους και των θρησκευτικών αξιών στη ζωή της κοινωνίας έχουν σημασία τόσο για τη Ρωσία όσο και για τη Γερμανία. “Μου φαίνεται ότι είναι ακριβώς οι κοινές χριστιανικές ρίζες που έχουν τόσο ο ρωσικός όσο και ο γερμανικός λαός που δημιουργούν τα θεμέλια για κοινές συζητήσεις”, τόνισε ο εκπρόσωπος της ρωσικής εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων