07/04/2020 07/04/2020 Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησίας δημοσίευσε κείμενο με κανόνες που πρέπει να τηρηθούν από τους ιερείς ώστε να επισκεφτούν τους ασθενείς που πάσχουν από κορωνοϊό και τους ανθρώπους που είναι σε καραντίνα εξαιτίας της πανδημίας. Σημειώνεται ότι το κείμενο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές της χώρας. “Όταν επισκέπτεται ανθρώπους νοσούντες από κορωνοϊό, ο ιερέας...
07 Απριλίου, 2020 - 9:48

Οδηγίες για τους ιερείς που επισκέπτονται νοσούντες

Διαδώστε:
Οδηγίες για τους ιερείς που επισκέπτονται νοσούντες

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησίας δημοσίευσε κείμενο με κανόνες που πρέπει να τηρηθούν από τους ιερείς ώστε να επισκεφτούν τους ασθενείς που πάσχουν από κορωνοϊό και τους ανθρώπους που είναι σε καραντίνα εξαιτίας της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι το κείμενο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές της χώρας.

“Όταν επισκέπτεται ανθρώπους νοσούντες από κορωνοϊό, ο ιερέας πρέπει να συμμορφώνεται με τις υγειονομικές και επιδημιολογικές οδηγίες που έχουν ζητηθεί”  αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Συστάσεις έχουν δοθεί στους ιερείς που επισκέπτονται ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με τον κορωνοϊό και βρίσκονται στο νοσοκομείο, καθώς και σε αυτούς που παρέχουν βοήθεια στους πιστούς που βρίσκονται στην καραντίνα στο σπίτι. Οι συστάσεις ισχύουν ακόμα και όταν γίνεται επίσκεψη στους ανθρώπους που έχουν έρθει στη Ρωσία από το εξωτερικό, και ιδίως από χώρες που υπάρχει επιδημιολογική κρίση, τους ανθρώπους που είχαν επαφή με ασθενείς του κορωνοϊού, καθώς και αυτούς που περνάνε τον κορωνοϊό σε ήπια μορφή.

Έτσι, ένας ιερέας μπορεί να επισκεφτεί έναν άνθρωπο σε καραντίνα μόνο όταν εξοπλιστεί με την απαραίτητη ατομική προστασία, που θα φοράει πάνω από τα ράσα και το πετραχήλι. Η εκάστοτε Μητρόπολη πρέπει να φροντίσει την παροχή της ατομικής προστασίας στον ιερέα και τις απαραίτητες οδηγίες με τους γιατρούς. Αφού εκτελεστούν τα μυστήρια, ο ιερέας πρέπει να βάλει όσα ρούχα και εξοπλισμό χρησιμοποίησε σε μια ειδική συσκευασία, να τα κάψει στην εκκλησία ή να τα παραδώσει σε ειδικές ιατρικές εγκαταστάσεις για να πεταχτούν, τονίζουν οι κανόνες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων