11/10/2019 11/10/2019 «Τα Πάθη και ο Αγώνας εναντίον τους» ήταν το θέμα το οποίο ανέλυσε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου της Μόσχας Επίσκοπος, κ. Παντελεήμων , αναφερόμενος στους 7 κανόνες που μας φέρνουν ευτυχία στην ζωή. Ο πρώτος κανόνας: Το θεμέλιο για τη χαρά είναι να αναγνωρίζουμε το λάθος μας και να αντιλαμβανόμαστε που έχουμε...
11 Οκτωβρίου, 2019 - 9:03
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2019 - 8:35

Οι 7 Κανόνες της Ευτυχίας

Διαδώστε:
Οι 7 Κανόνες της Ευτυχίας

«Τα Πάθη και ο Αγώνας εναντίον τους» ήταν το θέμα το οποίο ανέλυσε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου της Μόσχας Επίσκοπος, κ. Παντελεήμων , αναφερόμενος στους 7 κανόνες που μας φέρνουν ευτυχία στην ζωή.

Ο πρώτος κανόνας: Το θεμέλιο για τη χαρά είναι να αναγνωρίζουμε το λάθος μας και να αντιλαμβανόμαστε που έχουμε φταίξει σε σχέση με τους άλλους. Μόνο τότε θα βρούμε ειρήνη και χαρά.

Ο δεύτερος κανόνας:  Ο δρόμος προς τη χαρά βασίζεται στη θλίψη. «Η χαρά που δεν έχει εμπειρία από τη θλίψη δεν είναι γνήσια χαρά.  Μπορείτε να συμπάσχετε με τους άλλους και να μετανοείτε με δάκρυα, αλλά ταυτόχρονα να είστε χαρούμενοι “, δήλωσε ο Επίσκοπος Παντελεήμονας.

Ο τρίτος, ο τέταρτος και ο πέμπτος κανόνας μιλούν για την ποιότητα της χαράς: πρέπει να είναι γενική, καθαρή και αιώνια. «Είναι σημαντικό να μην αγωνίζεσαι για προσωπική και εγωιστική χαρά. Η αγνότητα αντιτίθεται στην απόλαυση μόνο της σάρκας, η οποία είναι αμαρτία. Πρέπει να αγωνιζόμαστε για συνεχή, αιώνια χαρά και όχι για μία εφήμερη εμπειρία “, τόνισε

Έκτος  κανόνας: Η χαρά πολλαπλασιάζεται με διαίρεση. ” Να μοιράζεστε τη χαρά με όσους έχουν ανάγκη, να μετέχετε σε εθελοντικά εκκλησιαστικά έργα.

Έβδομος κανόνας: η χαρά πρέπει να είναι ευχαριστιακή. “Η βάση της χαράς είναι η ένωση με τον Χριστό. Η χαρά μας πρέπει να συνδυαστεί με ευγνωμοσύνη προς τον Θεό, τη μνήμη των καλών πράξεων του Θεού “, δήλωσε ο Επίσκοπος Παντελεήμονας.

Πρόσθεσε τέλος ότι η έλλειψη χαράς, μπορεί να συνδέεται όχι μόνο με αμαρτίες ή ατυχήματα, αλλά και με κόπωση και ψυχική ασθένεια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων