07/05/2019 07/05/2019 Η εικόνα των Αγίων Σεργίου και Βάκχου, που χρονολογούταν από τον 13ο αιώνα, καταστράφηκε λόγω των βεβηλώσεων που έκαναν οι τρομοκράτες στο ναό των αγίων στη Συρία. Οι αγιογράφοι της ρωσικής πόλης Κουρσκ αγιογράφησαν όμως ένα αντίγραφο με βάση τις φωτογραφίες και υλικό αρχείων και παρέδωσαν την εικόνα στους εκπροσώπους της Rossotrudnichestvo για να αποσταλεί...
07 Μαΐου, 2019 - 20:36

Οι αγιογράφοι του Κουρσκ της Ρωσίας παρέδωσαν εικόνα σε μοναστήρι της Συρίας

Διαδώστε:
Οι αγιογράφοι του Κουρσκ της Ρωσίας παρέδωσαν εικόνα σε μοναστήρι της Συρίας

Η εικόνα των Αγίων Σεργίου και Βάκχου, που χρονολογούταν από τον 13ο αιώνα, καταστράφηκε λόγω των βεβηλώσεων που έκαναν οι τρομοκράτες στο ναό των αγίων στη Συρία. Οι αγιογράφοι της ρωσικής πόλης Κουρσκ αγιογράφησαν όμως ένα αντίγραφο με βάση τις φωτογραφίες και υλικό αρχείων και παρέδωσαν την εικόνα στους εκπροσώπους της Rossotrudnichestvo για να αποσταλεί στη Συρία. Η εικόνα θα φτάσει εκεί στις 13 Μαΐου και στις 15 Μαΐου θα γίνει η επίσημη τελετή παράδοσης στο μοναστήρι όπου βρισκόταν το πρωτότυπο επί 800 χρόνια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων