21/10/2019 21/10/2019 Η επιλογή που καλούνται να κάνουν τα σημερινά ζευγάρια μεταξύ του αριθμού των παιδιών που θα κάνουν  και της ποιότητας της ζωής τους, είναι επί της ουσίας μιας ψευδής επιλογή, δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. «Το να περιορίζεις τις γεννήσεις και να προβαίνεις σε αμβλώσεις προκειμένου να απολαμβάνεις υλιστικά οφέλη...
21 Οκτωβρίου, 2019 - 11:56

«Οι αμβλώσεις θυμίζουν παγανιστικές θυσίες»

Διαδώστε:
«Οι αμβλώσεις θυμίζουν παγανιστικές θυσίες»

Η επιλογή που καλούνται να κάνουν τα σημερινά ζευγάρια μεταξύ του αριθμού των παιδιών που θα κάνουν  και της ποιότητας της ζωής τους, είναι επί της ουσίας μιας ψευδής επιλογή, δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

«Το να περιορίζεις τις γεννήσεις και να προβαίνεις σε αμβλώσεις προκειμένου να απολαμβάνεις υλιστικά οφέλη μοιάζει με αναβίωση των παγανιστικών θυσιών», ανέφερε ο Πατριάρχης και πρόσθεσε:   «Οι μακρινοί μας πρόγονοι, στους οποίους το φως της χριστιανικής αλήθειας είχε λάμψει ακόμα, πίστευαν ότι θα μπορούσαν να πάρουν κάτι πολύτιμο, να επιλύσουν ένα συγκεκριμένο υλικό πρόβλημα θυσιάζοντας τη ζωή κάποιου»

“Φαίνεται εντελώς φοβερό για τους ανθρώπους της εποχής μας. Αλλά όλο αυτό θυμίζει τις προσπάθειες που κάνουν κάποιοι να πείσουν μια γυναίκα να προχωρήσει σε άμβλωση για χάρη της καριέρας της” υπογράμμισε.

“Ζητάμε να υπερασπιστούμε αυτό το θεμελιώδες δικαίωμα στη ζωή από τη στιγμή της σύλληψης και το δικαίωμα της γέννησης. Και όταν μια οικογένεια κάνει σχέδια για τη ζωή και όταν το κράτος αναπτύσσει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική, καλούμαστε να δώσουμε προτεραιότητα στο δικαίωμα στη ζωή , συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στη ζωή όσων δεν έχουν γεννηθεί ακόμα»

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων