23/10/2020 23/10/2020 Τάδε έφη ο επικεφαλής του Οργανισμού Θρησκευτικών Ελευθεριών της Ρωσίας, Αλεξάντρ Κουντριάφτσεφ, μιλώντας στον Οργανισμό Θρησκευτικών Ελευθεριών της Ρωσίας. Ο κύριος Κουντριάφτσεφ δήλωσε ότι από το 2015, χρονιά κατά την οποία η διεθνής κοινότητα επέστησε την προσοχή στην κατάσταση με τους χριστιανούς στην Μέση Ανατολή, αυτή δεν έχει βελτιωθεί. Χθες, Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, ο Οργανισμός Θρησκευτικών Ελευθεριών παρουσίασε...
23 Οκτωβρίου, 2020 - 11:06
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2020 - 10:44

«Οι διώξεις των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή συνεχίζονται»

Διαδώστε:
«Οι διώξεις των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή συνεχίζονται»

Τάδε έφη ο επικεφαλής του Οργανισμού Θρησκευτικών Ελευθεριών της Ρωσίας, Αλεξάντρ Κουντριάφτσεφ, μιλώντας στον Οργανισμό Θρησκευτικών Ελευθεριών της Ρωσίας.

Ο κύριος Κουντριάφτσεφ δήλωσε ότι από το 2015, χρονιά κατά την οποία η διεθνής κοινότητα επέστησε την προσοχή στην κατάσταση με τους χριστιανούς στην Μέση Ανατολή, αυτή δεν έχει βελτιωθεί.

Χθες, Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, ο Οργανισμός Θρησκευτικών Ελευθεριών παρουσίασε την ετήσια έκθεση για την κατάσταση των θρησκευτικών ελευθεριών σε όλο τον κόσμο. Η φετινή είναι η έκτη έκθεση και περιλαμβάνει την περίοδο από τον Αύγουστο του 2019 έως τον Μάη του 2020.

«Δυστυχώς ακόμη και σήμερα και ενώ έχουν περάσει μερικά χρόνια, δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε ως ομαλή την κατάσταση με τους χριστιανούς στην περιοχή. Πέρσι, οι εκπρόσωποι του Οργανισμού μας επισκέφτηκαν την Συρία με ανθρωπιστική αποστολή και διαπίστωσαν τις δύσκολες συνθήκες, τις οποίες βιώνουν εκεί οι άνθρωποι», τόνισε ο Κουντριάφτσεφ και υπογράμμισε ότι το 2015 με πρωτοβουλία της Ρωσίας, του Λιβάνου και του Βατικανού, στο πλαίσιο της 28ης Συνέλευσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, 65 κράτη ψήφισαν την αίτηση προς στήριξη των χριστιανών και άλλων κοινοτήτων, ιδιαίτερα στην Μέση Ανατολή, όπου υφίστανται διωγμούς από τους τρομοκράτες. Αυτή η κατάσταση αφορά και τους χριστιανούς, που έφυγαν από τους τόπους διαμονής τους, και τους μουσουλμάνους που έμειναν εκεί.

Ο Κουντριάφτσεφ παρέθεσε τα στοιχεία του διεθνούς οργανισμού «Open doors», σύμφωνα με τα οποία πάνω από 200 εκατ. χριστιανοί υφίστανται διώξεις. Όπως διαπιστώθηκε, η χειρότερη κατάσταση επικρατεί στη Βόρεια Κορέα, στη Σομαλία, στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν, στην Ινδία και σε μια σειρά από άλλες χώρες.

Όπως επισήμανε ο Κουντριάφτσεφ, τα προβλήματα με τη δράση των χριστιανικών εκκλησιών, μεταξύ των οποίων και της Ορθόδοξης εκκλησίας, υπάρχουν ακόμη και στην Κίνα.

Μετάφραση για το Διεθνές Πρακτορείο «Ορθοδοξία»: Irina Tresorukova

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Πηγή: ria.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων