30/01/2019 30/01/2019 Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση φιλοξενείται στο Κρατικό Ιστορικό Μουσείο της Ρωσίας. Συνολικά 36 εικόνες που χρονολογούνται από τον 160-20ο αιώνα και προέρχονται από τους κατεστραμμένους ναούς θα εκτεθούν στο κοινό, πολλές εκ των οποίων δεν έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας. Οι ναοί της πόλης Γιαροσλάβλ καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των διωγμών που υπέστη η...
30 Ιανουαρίου, 2019 - 12:43

Οι εικόνες του Γιαροσλάβλ στο Μουσείο της Μόσχας

Διαδώστε:
Οι εικόνες του Γιαροσλάβλ στο Μουσείο της Μόσχας

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση φιλοξενείται στο Κρατικό Ιστορικό Μουσείο της Ρωσίας. Συνολικά 36 εικόνες που χρονολογούνται από τον 160-20ο αιώνα και προέρχονται από τους κατεστραμμένους ναούς θα εκτεθούν στο κοινό, πολλές εκ των οποίων δεν έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Οι ναοί της πόλης Γιαροσλάβλ καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των διωγμών που υπέστη η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στα σοβιετικά χρόνια.

Οι συντηρητές, φοβούμενοι για την μοίρα των έργων τέχνης που ήταν κρυμμένα σε διάφορα εργαστήρια, τα φύλαξαν στο πατάρι του κτιρίου της Μητροπόλεως. Τη δεκαετία του 1990 οι συντηρητές ασχολήθηκαν με την αναπαλαίωση των εν λόγω εικόνων, ανάμεσα στις οποίες είναι και σπανιώτατες.

Κατά τη διάρκεια των διωγμών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μετά την επανάσταση του 1917, πολλά έργα θρησκευτικής τέχνης καταστράφηκαν.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων