04/11/2019 04/11/2019 Στο ετήσιο διεθνές συνέδριο με θέμα “Ανάπτυξη Παρηγορητικής Φροντίδας για ενήλικες και παιδιά” μίλησε ο Επίσκοπος Παντελεήμων, Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου της Μόσχας. Ο Επίσκοπος μίλησε για το έργο του Συνοδικού Τμήματος και κυρίως του παρηγορητικού τμήματος και  απάντησε σε ερωτήσεις από γιατρούς, νοσοκόμους και εθελοντές σχετικά με την έννοια της ασθένειας...
04 Νοεμβρίου, 2019 - 8:16
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2019 - 8:00

Οι Ιερείς και η Παρηγορητική Φροντίδα

Διαδώστε:
Οι Ιερείς και η Παρηγορητική Φροντίδα

Στο ετήσιο διεθνές συνέδριο με θέμα “Ανάπτυξη Παρηγορητικής Φροντίδας για ενήλικες και παιδιά” μίλησε ο Επίσκοπος Παντελεήμων, Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου της Μόσχας. Ο Επίσκοπος μίλησε για το έργο του Συνοδικού Τμήματος και κυρίως του παρηγορητικού τμήματος και  απάντησε σε ερωτήσεις από γιατρούς, νοσοκόμους και εθελοντές σχετικά με την έννοια της ασθένειας αλλά και πως μπορούμε να βοηθήσουμε.

“Ο παρηγορητικός θάλαμος είναι ένας σκληρός και δύσκολος θάλαμος. Είναι το όριο μεταξύ ζωής και θανάτου, το οποίο όλοι θα περάσουμε κάποτε. Στο όριο αυτό, κατά τη διάρκεια της τελευταίας μάχης του ανθρώπου, δοκιμάζεται η ψυχή, τόσο αυτών που υποφέρουν όσο και αυτών που εργάζονται στο τμήμα “, δήλωσε ο Επίσκοπος Παντελεήμονας.

Σημείωσε ότι σε τέτοιες διασκέψεις είναι πολύ σημαντικό να μοιραζόμαστε την εμπειρία μεταξύ μας και να μιλάμε για το πώς οι ιερείς μπορούν να βοηθήσουν σε παρηγορητικούς χώρους. “Με τη στάση τους απέναντι στον θάνατο και τον πόνο των άλλων ανθρώπων, οι ιερείς βοηθούν όχι μόνο τους ασθενείς, αλλά και τους γιατρούς και τους νοσοκόμους” πρόσθεσε και επεσήμανε ότι υπάρχει εκπαίδευσης και  προετοιμασίας των ιερέων για υπηρεσία σε παρηγορητικούς χώρους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων