11/04/2019 11/04/2019 “Οι Ιερείς στους Πολέμους της Πατρίδας” είναι το θέμα της έκθεσης που πραγματοποιείται στο Μουσείο Ιστορίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στον ηρωισμό των Ιερέων στον 20ο αιώνα. Στην τελετή έναρξης παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Αγίας Πετρόπουλης και Λάντογκα κ. Βαρσανούφιος. “Στον πρώτο και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο συμμετείχε ενεργά...
11 Απριλίου, 2019 - 10:13
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2019 - 10:14

“Οι Ιερείς στους Πολέμους της Πατρίδας”

Διαδώστε:
“Οι Ιερείς στους Πολέμους της Πατρίδας”

“Οι Ιερείς στους Πολέμους της Πατρίδας” είναι το θέμα της έκθεσης που πραγματοποιείται στο Μουσείο Ιστορίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στον ηρωισμό των Ιερέων στον 20ο αιώνα. Στην τελετή έναρξης παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Αγίας Πετρόπουλης και Λάντογκα κ. Βαρσανούφιος.

“Στον πρώτο και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο συμμετείχε ενεργά ο Κλήρος μας” δήλωσε ο Μητροπολίτης: “Όλοι οι ναοί δώρισαν, συγκέντρωσαν πράγματα για τους στρατιώτες. Πρέπει να θυμόμαστε τα κατορθώματα των Κληρικών. Η υπεράσπιση της πατρίδας αφορούσε όλους τους πολίτες της χώρας. Είμαστε ευγνώμονες στους Ιερείς που έζησαν τότε και συμμετείχαν στην υπεράσπιση της Πατρίδας”.

“Η βασική ιδέα είναι να δείξουμε ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου η Εκκλησία ήταν πάντα με το λαό και το κράτος”, δήλωσε ένας εκ των διοργανωτών της έκθεσης: “Αυτός είναι ένας σταυρός που φέρουν οι ιερείς χωρίς σπαθί. Δεν συμμετέχουν σε εχθροπραξίες, αλλά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, ενσταλάσσοντας πίστη στους πολεμιστές, δίνοντάς τους πνευματική υποστήριξη”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων