13/03/2021 13/03/2021 Την άποψη ότι οι ψυχαναλυτικές μέθοδοι μπορούν να βασίζονται σε εσφαλμένες αντιλήψεις και οι πιστοί δεν πρέπει να στρέφονται σε τέτοιους ειδικούς για βοήθεια, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του δικτύου «Ρωσία-24», το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021. “Αναφορικά με τους ψυχαναλυτές,...
13 Μαρτίου, 2021 - 17:46
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2021 - 22:03

«Οι πιστοί δεν πρέπει να στρέφονται σε ψυχαναλυτές»

Διαδώστε:
«Οι πιστοί δεν πρέπει να στρέφονται σε ψυχαναλυτές»

Την άποψη ότι οι ψυχαναλυτικές μέθοδοι μπορούν να βασίζονται σε εσφαλμένες αντιλήψεις και οι πιστοί δεν πρέπει να στρέφονται σε τέτοιους ειδικούς για βοήθεια, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του δικτύου «Ρωσία-24», το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021.

“Αναφορικά με τους ψυχαναλυτές, μπορώ να πω βασικά ότι δεν τους εμπιστεύομαι. Η ίδια η μέθοδος ψυχανάλυσης με την μορφή που είχε διαμορφωθεί κάποτε από τον Φρόυντ και η οποία ασκείται στη βάση της από πολλούς σύγχρονους ψυχαναλυτές έχει εσφαλμένες αντιλήψεις, κατά την γνώμη μου. Επομένως, πιστεύω ότι οι πιστοί δεν πρέπει να στρέφονται σε ψυχαναλυτές.”, τόνισε.

Ωστόσο, επισήμανε ότι υπάρχουν ψυχικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίζονται από επαγγελματίες ψυχιάτρους. “Αν διαπιστώσουμε τέτοιου είδους προβλήματα στους πιστούς μας, τους παραπέμπουμε σε τέτοιους ειδικούς.”, ανέφερε.

Επίσης, ο Μητροπολίτης πρόσθεσε ότι υπάρχουν ειδικοί στην ψυχιατρική κοινότητα που συνεργάζονται άμεσα με Ορθοδόξους πιστούς. “Επιπλέον, έχουμε ήδη Ορθοδόξους ψυχιάτρους που συνδυάζουν στην πράξη τον επαγγελματισμό με βαθιά και ειλικρινή Ορθόδοξη πίστη.”, υπογράμμισε.

 

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων