11/12/2020 11/12/2020 “Η θρησκευτική εκπαίδευση γίνεται “εμβόλιο κατά του ψευδοθρησκευτικού ριζοσπαστικού κινήματος”, συνεπώς είναι σημαντικό να έχουν δυνατότητα οι άνθρωποι να σπουδάσουν θρησκευτικά”, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα σχέσεων της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ του Πατριαρχείου Μόσχας Βλαντίμιρ Λεγκόιντα. “Οι θρησκευτικές σπουδές, οι σπουδές στον τομέα της θρησκευτικής τέχνης...
11 Δεκεμβρίου, 2020 - 10:58
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2020 - 10:59

“Οι θρησκευτικές σπουδές είναι εμβόλιο κατά του ριζοσπαστικού κινήματος”

Διαδώστε:
“Οι θρησκευτικές σπουδές είναι εμβόλιο κατά του ριζοσπαστικού κινήματος”

“Η θρησκευτική εκπαίδευση γίνεται “εμβόλιο κατά του ψευδοθρησκευτικού ριζοσπαστικού κινήματος”, συνεπώς είναι σημαντικό να έχουν δυνατότητα οι άνθρωποι να σπουδάσουν θρησκευτικά”, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα σχέσεων της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ του Πατριαρχείου Μόσχας Βλαντίμιρ Λεγκόιντα.

“Οι θρησκευτικές σπουδές, οι σπουδές στον τομέα της θρησκευτικής τέχνης είναι εμβόλιο για τυχόν ψευδοθρησκευτικό ριζοσπαστικό κίνημα. Πρέπει να προωθούμε την ανάγκη αυτών των σπουδών”, είπε ο Λεγκόιντα στην τηλεδιάσκεψη “Συντονισμός των σχέσεων μεταξύ των εθνών και των θρησκειών στο κοσμικό κράτος”, που έγινε στη βάση του Public Chamber της Ρωσίας.

Ο Λεγκόιντα τόνισε ότι οι παραδοσιακές θρησκείες πάντα καταδικάζουν τον εξτρεμισμό.

Πηγή: ria.ru

Απόδοση στα ελληνικά για το ope.gr: Irina Tresorukova

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων