24/02/2021 24/02/2021 Στους διωγμούς σε βάρος των χριστιανών στη Μέση Ανατολή και άλλες χώρες αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων κατά τη διάρκεια της «απευθείας γραμμής», η οποία προβλήθηκε στο κανάλι Youtube της διαδικτυακής πύλης «Ιησούς» στις 22 Φεβρουαρίου 2021. Σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο, περισσότερο όλων οι...
24 Φεβρουαρίου, 2021 - 11:23
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2021 - 10:56

“Oι χριστιανοί της Μέσης Ανατολής χρειάζονται την προσευχή μας”

Διαδώστε:
“Oι χριστιανοί της Μέσης Ανατολής χρειάζονται την προσευχή μας”

Στους διωγμούς σε βάρος των χριστιανών στη Μέση Ανατολή και άλλες χώρες αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων κατά τη διάρκεια της «απευθείας γραμμής», η οποία προβλήθηκε στο κανάλι Youtube της διαδικτυακής πύλης «Ιησούς» στις 22 Φεβρουαρίου 2021.

Σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο, περισσότερο όλων οι χριστιανοί υποφέρουν σήμερα στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. «Η κατάσταση στην οποία ζουν ο χριστιανοί στη Μέση Ανατολή και σε ορισμένες χώρες της Αφρικής είναι πολύ δυσμενής. Υφίστανται διώξεις και γενοκτονία», διαπίστωσε ο ιεράρχης.

Επίσης υπενθύμισε ότι στο Ιράκ κατά τα χρόνια της διακυβερνήσεως του Σαντάμ Χουσεΐν ο χριστιανικός πληθυσμός ανερχόταν σε 1,5 εκ. ανθρώπους. Μετά την ανατροπή του η θέση των χριστιανών επιδεινώθηκε δραματικά και άρχισαν να εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα.

«Οι τρομοκράτες εξόντωσαν τους χριστιανούς, ώστε σήμερα στο Ιράκ από τον προηγούμενο αριθμό των χριστιανών, να έχει μείνει στην καλύτερη περίπτωση το ένα δέκατο. Γι᾽ αυτό, βεβαίως, οι χριστιανοί της Μέσης Ανατολής και άλλων χωρών χρειάζονται και τη συμπάθειά μας και την προσευχή μας», δήλωσε ο μητροπολίτης Ιλαρίων, υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία «εφιστά συνεχώς την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στη βαρύτατη κατάσταση, στην οποία ευρίσκονται οι χριστιανοί σε αυτές τις περιοχές».

Πηγή: ΤΕΕΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων