22/06/2021 23/06/2021 “Μία εκπληκτική εθνική ενότητα αναπτύχθηκε στη Ρωσία κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου ενώ το κατόρθωμα των πιστών αλλά και των μη πιστών το ευλόγησε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία” τόνισε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στον κήπο του Αλεξάνδρου για την...
22 Ιουνίου, 2021 - 19:26
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2021 - 9:28

“Όλοι ενώθηκαν στον αγώνα ενάντια στον εχθρό”

Διαδώστε:
“Όλοι ενώθηκαν στον αγώνα ενάντια στον εχθρό”

“Μία εκπληκτική εθνική ενότητα αναπτύχθηκε στη Ρωσία κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου ενώ το κατόρθωμα των πιστών αλλά και των μη πιστών το ευλόγησε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία” τόνισε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στον κήπο του Αλεξάνδρου για την ημέρα μνήμης της Επετείου 80 ετών από την έναρξη του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου.

«Αν και εκείνη την εποχή η εκκλησία μας και οι πιστοί μας δεν είχαν την ελευθερία που έχουν τώρα, και πολλοί δεν ήταν πολύ ευχαριστημένοι με τις συνθήκες ζωής που βίωναν, εντούτοις, όλοι ενώθηκαν στον αγώνα ενάντια στον εχθρό – τόσο οι πιστοί όσο και άπιστοι. Και η εκκλησία ευλόγησε το κατόρθωμα των στρατιωτών μας, των αξιωματικών και των στρατηγών μας. Πράγματι, μία  καταπληκτική ενότητα του λαού έλαβε χώρα κάτω από το βάρος του τρομερού κινδύνου που άγγιξε τη ζωή της Ρωσίας και του λαού της. Θυμόμαστε αυτήν την ημέρα, γιατί αυτό ξεκίνησε τη μεγάλη απελευθέρωση του λαού μας», είπε ο Πατριάρχης, απευθυνόμενος στους επισκόπους της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η νίκη στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, όπως τόνισε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, ήταν μια ιστορική εθνική νίκη.

Ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος ξεκίνησε στις 22 Ιουνίου 1941. Το πρωί εκείνη την ημέρα, η φασιστική Γερμανία επιτέθηκε στη Σοβιετική Ένωση χωρίς να κηρύξει πόλεμο. Με το διάταγμα του Προεδρείου του Ανώτατου Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας με ημερομηνία 13 Ιουλίου 1992, κηρύχθηκε η Ημέρα Μνήμης των Υπερασπιστών της Πατρίδας. Με το διάταγμα του Προέδρου της Ρωσίας με ημερομηνία 8 Ιουνίου 1996, το όνομα της επετείου άλλαξε σε Ημέρα Μνήμης και Θλίψης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων