08/03/2024 08/03/2024 Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος ολοκλήρωσε χθες την επίσκεψη εργασίας του στο Πατριαρχείο Σερβίας και αναχώρησε για Βηρυτό. Ο Σεβασμιώτατος κ Αντώνιος βρισκόταν στη Σερβία, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο, από την Κυριακή 3 Μαρτίου. Την τελυταία ημέρα στο...
08 Μαρτίου, 2024 - 8:48
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2024 - 17:49

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη εργασίας του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Αντωνίου στη Σερβία

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη εργασίας του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Αντωνίου στη Σερβία

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος ολοκλήρωσε χθες την επίσκεψη εργασίας του στο Πατριαρχείο Σερβίας και αναχώρησε για Βηρυτό.

Ο Σεβασμιώτατος κ Αντώνιος βρισκόταν στη Σερβία, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο, από την Κυριακή 3 Μαρτίου.

Την τελυταία ημέρα στο Βελιγράδι επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου. Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Jegar κ. Νεκτάριος ο οποίος μίλησε για την ιστορία του ναού.

Τον Μητροπολίτη κ. Αντώνιο συνόδευαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Ρεμεσιάνας κ. Στέφανος και Βαλιέβου κ. Ησύχιος εκ του Πατριαρχείου Σερβίας, καθώς και μέλη της αντιπροσωπείας της εν Ρωσία Ορθοδόξου Εκκλησίας, τον π. Νικολάι Μπαλασόφ, σύμβουλο του Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου και τον π. Νικολάι Βασίν.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, επισκέφθηκε επίσης τον Καθεδρικό Ναό Αγίων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στο Βελιγράδι.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησε επίσκεψη στο μοναστήρι Rakovica στο Βελιγράδι, το οποίοχρίστηκε τον 14ο αιώνα, καταστράφηκε και ξαναχτίστηκε περισσότερες από μία φορές στην ιστορία του.

Στο τέλος της επίσκεψης, ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος και η συνοδεία του έγιναν δεκτοί και πάλι από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο. Ο Μακαριώτατος κ.κ. Πορφύριος εξέφρασε την ελπίδα του για περαιτέρω ανάπτυξη της γόνιμης συνεργασίας μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

 

Πηγή: mospat

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων