28/10/2019 28/10/2019 Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, μετέβη στις 25 Οκτωβρίου 2019 στην αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Μόσχας στη Νέα Υόρκη τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου. Ο Σεβασμιώτατος έδωσε την ευλογία του στους κληρικούς του Ναού και τα στελέχη...
28 Οκτωβρίου, 2019 - 21:46
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2019 - 21:51

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Μητρ. Βολοκολάμσκ στην Αμερική

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Μητρ. Βολοκολάμσκ στην Αμερική

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, μετέβη στις 25 Οκτωβρίου 2019 στην αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Μόσχας στη Νέα Υόρκη τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου. Ο Σεβασμιώτατος έδωσε την ευλογία του στους κληρικούς του Ναού και τα στελέχη της αντιπροσωπείας καθώς προσέφερε στην ενοριακή βιβλιοθήκη συλλογή των θεολογικών του συγγραμμάτων στα Αγγλικά και τα Ρωσικά.

Αυθημερόν το απόγευμα ο Ιεράρχης αναχώρησε για την Μόσχα. Στον αερολιμένα John Kennedy τον Σεβασμιώτατο προέπεμψαν ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσική ς Ομοσπονδίας στη Νέα Υόρκη κ. Σ. Οβσιάνικοφ και κληρικοί του Πατριαρχικού Καθεδρικού Ιερού Ναού.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής στις ΗΠΑ ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας συμμετείχε στους εορτασμούς για την 125η επέτειο από την έναρξη της διακονίας του Αγίου Ραφαήλ, Επισκόπου Μπρούκλιν και την 100η επέτειο από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου της Εκκλησίας της Αντιοχείας στο Μπρούκλιν. Πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη πάσης Αμερικής και Καναδά κ. Τύχωνα, τον Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο (Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως), τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής κ. Ιωσήφ (Πατριαρχείο Αντιοχείας), τον Πρέσβη της Ρωσία στις ΗΠΑ Α. Αντώνοφ, τον εκπρόσωπο της Ρωσίας στον ΟΗΕ Β. Νεμπένζια, τον Πρόεδρο του Ιδρύματος «Έκκληση στη Συνείδηση», τον Πρόεδρος της Θεολογικής Σχολής Αγίου Βλαδιμήρου της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αμερική Πρωθιερέα Chad Hatfield, καθηγητές και φοιτητές της Σχολής, κληρικούς των Πατριαρχικών παροικιών στις ΗΠΑ και τον κλήρο τη Υπερορίου Ρωσικής Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων