29/03/2023 29/03/2023 Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, απηύθυνε χαιρετισμό κατά την 32η κοινή Συνεδρίαση του Εποπτικού, Δημόσιου, Διοικητικού Συμβουλίου για την έκδοση της «Ορθόδοξης Εγκυκλοπαίδειας», σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα. Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος χαρακτήρισε το εγχείρημα ως «ένα από σημαντικότερα έργα του...
29 Μαρτίου, 2023 - 19:55
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2023 - 19:59

Ορθόδοξη Εγκυκλοπαίδεια 75 τόμων εκδίδει το Πατριαρχείο Μόσχας (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ορθόδοξη Εγκυκλοπαίδεια 75 τόμων εκδίδει το Πατριαρχείο Μόσχας (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, απηύθυνε χαιρετισμό κατά την 32η κοινή Συνεδρίαση του Εποπτικού, Δημόσιου, Διοικητικού Συμβουλίου για την έκδοση της «Ορθόδοξης Εγκυκλοπαίδειας», σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος χαρακτήρισε το εγχείρημα ως «ένα από σημαντικότερα έργα του 21ου αιώνα». Ως προς το περιεχόμενο της «Ορθόδοξης Εγκυκλοπαίδειας» , θα περιλαμβάνονται κείμενα που αφορούν όλες τις πτυχές μιας χριστιανικής ζωής. «Χιλιάδες επιστήμονες από πολλές χώρες του κόσμου συμμετέχουν στη δημιουργία αυτού του έργου», είπε ο Πατριάρχης Μόσχας.

Στην εγκυκλοπαίδεια θα υπάρχουν λήμματα που αφορούν στην ιστορία, την αγιογραφία, τη Θεολογία.

Επίσης θα υπάρχουν δεδομένα για τη Λειτουργία, τις βιβλικές μελέτες, το Κανονικό Δίκαιο και όλα τα είδη της Χριστιανικής Τέχνης.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας τόνισε ότι για την υλοποίηση του εγχειρήματος, καταλυτική είναι η κρατική βοήθεια.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι, το Υπουργείο Πολιτισμού την αγοράζει – σε ενιαία τιμή- και την προσφέρει σε Κρατικές Βιβλιοθήκες, Πανεπιστήμια, σχολεία κτλ. Επίσης, το έργο χρηματοδοτείται απευθείας από το Υπουργείο Ψηφιακής Ανάπτυξης, Τηλεπικοινωνιών και ΜΜΕ.

Αυτή τη στιγμή έχουν ήδη εκδοθεί 68 από τους 75 προγραμματισμένους τόμους.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος της Ρωσικής Δούμας.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από patriarchia.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων