08/06/2019 08/06/2019 Πριν από λίγες ημέρες η εκκλησία του Αγίου Βασιλείου του Πατριαρχείου Μόσχας που βρίσκεται στα προάστια της πόλης του Μεξικού βανδαλίστηκε από αγνώστους που έσπασαν τα παράθυρα και έκαψαν το ναό. Ο Εφημέριος της εκκλησίας π. Κύριλλος Chakon σχολίασε ότι δυστυχώς ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν συχνά στην ενορία του. Πριν από λίγο καιρό, άγνωστοι έκοψαν και...
08 Ιουνίου, 2019 - 9:18

Ορθόδοξη εκκλησία καταστράφηκε από βανδάλους στο Μεξικό

Διαδώστε:
Ορθόδοξη εκκλησία καταστράφηκε από βανδάλους στο Μεξικό

Πριν από λίγες ημέρες η εκκλησία του Αγίου Βασιλείου του Πατριαρχείου Μόσχας που βρίσκεται στα προάστια της πόλης του Μεξικού βανδαλίστηκε από αγνώστους που έσπασαν τα παράθυρα και έκαψαν το ναό.

Ο Εφημέριος της εκκλησίας π. Κύριλλος Chakon σχολίασε ότι δυστυχώς ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν συχνά στην ενορία του. Πριν από λίγο καιρό, άγνωστοι έκοψαν και έκλεψαν τα καλώδια ηλεκτρισμού, αφήνοντας την εκκλησία χωρίς ρεύμα .

“Έχουμε Ρώσους πολίτες ανάμεσα στους ενορίτες μας”, λέει ο πατέρας Κύριλλος και επισημαίνει: «Αν η ρωσική πρεσβεία μας υποστηρίξει με μια επιστολή προς τις μεξικανικές αρχές, θα βοηθούσε σίγουρα στη βελτίωση της κατάστασης».

Ο π. Κύριλλος υπηρετεί την ορθόδοξη κοινότητα στο Σαν Χουάν ντελ Ρίο από πέρυσι ενώ την 1η Μαΐου του τρέχοντος έτους γιορτάστηκε η πρώτη Ορθόδοξη Λειτουργία στην ιστορία του Κανκούν. Ο π. Κύριλλος τώρα υπηρετεί τρεις ενορίες στο Μεξικό και αν και ζει σε απόσταση πάνω από 620 μίλια από το Κανκούν και τα αεροπορικά εισιτήρια είναι ακριβά, θυσιάζει με κάθε ευκαιρία τη δουλειά του ως δικηγόρος για να επισκεφθεί και να ανακουφίσει το ποίμνιο του εκεί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων