26/05/2020 26/05/2020 Το φιλόδοξο σχέδιο ανέγερσης εκκλησιών στην Μόσχα περιλαμβάνεται στο βιβλίο με τίτλο «Ορθόδοξη Μόσχα του 21ου αιώνα», που είναι αφιερωμένο στη δέκατη επέτειο του Προγράμματος για την κατασκευή ορθόδοξων εκκλησιών στην ρωσική πρωτεύουσα. Συγγραφείς του έργου είναι ο Mητροπολίτης Βόλογκντα και Κιρίλλωφ κ. Ιγνάτιος επικεφαλής της Οικονομικής και Οικονομικής Διεύθυνσης του Πατριαρχείου της Μόσχας, και...
26 Μαΐου, 2020 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2020 - 8:16

«Ορθόδοξη Μόσχα του 21ου αιώνα»

Διαδώστε:
«Ορθόδοξη Μόσχα του 21ου αιώνα»

Το φιλόδοξο σχέδιο ανέγερσης εκκλησιών στην Μόσχα περιλαμβάνεται στο βιβλίο με τίτλο «Ορθόδοξη Μόσχα του 21ου αιώνα», που είναι αφιερωμένο στη δέκατη επέτειο του Προγράμματος για την κατασκευή ορθόδοξων εκκλησιών στην ρωσική πρωτεύουσα.

Συγγραφείς του έργου είναι ο Mητροπολίτης Βόλογκντα και Κιρίλλωφ κ. Ιγνάτιος επικεφαλής της Οικονομικής και Οικονομικής Διεύθυνσης του Πατριαρχείου της Μόσχας, και ο σύμβουλος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο, επί κατασκευαστικών θεμάτων Βλαντίμιρ Ρέσιν.

Το βιβλίο παρουσιάζει τις ιστορίες για περισσότερους από 70 ναούς που χτίστηκαν στην πρωτεύουσα, στο πλαίσιο του μεγαλύτερου προγράμματος της Εκκλησίας και του κράτους στην πρόσφατη ιστορία της Ρωσίας.
Το βιβλίο καταγράφει την ιστορία του Προγράμματος από το 2010 έως τις αρχές του 2020.
«Αυτό το έτος σηματοδοτεί δέκα χρόνια από την έναρξη του έργου, και την ίδια χρονιά σκοπεύουμε να χτίσουμε τον εκτοστό ναό του Προγράμματος» σχολιάζει ο κ. Ρέσιν.
Πριν από δέκα χρόνια, σε πολλές περιοχές της Μόσχας, δεν υπήρχε ούτε μια Ορθόδοξη Εκκλησία για 100-200, ακόμη και 300 χιλιάδες κατοίκους.

«Με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου χτίζουμε όχι μόνο εκκλησίες, αλλά και συγκροτήματα ναών που μας επιτρέπουν να αναπτύξουμε ιεραποστολικό, διαφωτιστικό, κοινωνικό έργο σε κάθε ενορία και να εντείνουμε τη συνεργασία με τη νεολαία. Οι νέοι ναοί γίνονται τόσο πνευματικά όσο και κοινωνικά κέντρα στις περιοχές τους. Έτσι, διεξάγονται δραστηριότητες μεγάλης κλίμακας για την εκπαίδευση και ένωση των πολιτών μας, για την ενίσχυση των πνευματικών δεσμών της κοινωνίας μας. Ας ελπίσουμε ότι με τη βοήθεια του Θεού οι σπόροι που φυτεύουμε σήμερα σε νεαρά εδάφη θα αποφέρουν πολλούς καρπούς», δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, υπήρχαν 254 ναοί και παρεκκλήσια στην πρωτεύουσα. Το 2000, ο αριθμός τους έφτασε τα 519. Σήμερα, ο συνολικός αριθμός εκκλησιών και παρεκκλησιών στη Μόσχα είναι πάνω από 1.100.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων