02/06/2020 02/06/2020 Το 11ο Συνέδριο για το Κοινωνικό Έργο του Πατριαρχείου Μόσχας πραγματοποιείται τη φετινή χρονιά μέσω του διαδικτύου. Το συνέδριο απασχολείται φέτος με το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας στην Άπω Ανατολή και ξεκίνησε χτες με τον Πρόεδρο του Συνοδικού Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Ευποιίας, Επίσκοπο Ορέχοβο – Ζούγιεβο κ. Παντελεήμονα. «Πραγματοποιούμε το διαδικτυακό μας συνέδριο σε...
02 Ιουνίου, 2020 - 19:12
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2020 - 21:14

“Όταν κάνουμε πράξεις Αγάπης, ανοίγουμε τις καρδιές μας στον Θεό”

Διαδώστε:
“Όταν κάνουμε πράξεις Αγάπης, ανοίγουμε τις καρδιές μας στον Θεό”

Το 11ο Συνέδριο για το Κοινωνικό Έργο του Πατριαρχείου Μόσχας πραγματοποιείται τη φετινή χρονιά μέσω του διαδικτύου. Το συνέδριο απασχολείται φέτος με το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας στην Άπω Ανατολή και ξεκίνησε χτες με τον Πρόεδρο του Συνοδικού Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Ευποιίας, Επίσκοπο Ορέχοβο – Ζούγιεβο κ. Παντελεήμονα.

«Πραγματοποιούμε το διαδικτυακό μας συνέδριο σε μια δύσκολη δοκιμασία, την οποία βιώνει όλος ο κόσμος. Προτρέπω όλους τους ανθρώπους να υπηρετούν τους γείτονές τους με ανιδιοτέλεια και όλο και περισσότεροι που επιθυμούν να βοηθήσουν να εγγράφονται σε εθελοντικές ομάδες των Εκκλησιών” δήλωσε ο Επίσκοπος κ. Παντελήμονας ενώ στη συνέχει τόνισε “Σε οποιοδήποτε μέρος της γης, ένα άτομο που πιστεύει στον Χριστό καλείται από τον Θεό να αγαπάει πραγματικά, με πράξεις και όχι με λόγια. Αυτό είναι το κύριο καθήκον του Χριστιανισμού, να δείξουμε Αγάπη στους ανθρώπους. Όταν κάνουμε πράξεις Αγάπης, ανοίγουμε τις καρδιές μας στον Θεό”. 

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό για τους χριστιανούς να συμμετέχουν σε φιλανθρωπικές δράσεις λέγοντας: “Είναι σημαντικό να μην διατάζεις, να παραγγέλνεις ή να στέλνεις οδηγίες, αλλά να πας σε άτομα που έχουν ανάγκη. Το καλό παράδειγμα είναι πολύ μεταδοτικό. Ο Χριστός είναι η πηγή της Αγάπης. Εμείς οι ίδιοι μπορούμε να λάμψουμε μόνο με το ανακλώμενο φως του Κυρίου. Είναι πολύ σημαντικό η κοινωνική υπηρεσία να είναι συνέχεια της Ευχαριστίας, έτσι ώστε, όταν αντιλαμβανόμαστε αυτό το δώρο της Αγάπης, να το πολλαπλασιάζουμε“.

Ακόμα ο Επίσκοπος σημείωσε ότι “είναι σημαντικό να προσελκύσουμε όσους δεν πηγαίνουν στην εκκλησία και τις φιλανθρωπικές δράσεις. Υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι ανάμεσά τους και ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας για να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη”.

Με την πανδημία να είναι σε έξαρση στη Μόσχα οι ανάγκες έχουν αυξηθεί όπως και το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας σύμφωνα με την ανακοίνωση του Προέδρου του Συνοδικού Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Ευποιίας ενώ τόνισε ότι οι ιερείς που εκπαιδεύτηκαν για να παρέχουν βοήθεια στους ασθενείς του κορωνοϊού συμπαραστάθηκαν σε περισσότερα από 400 άτομα, ασθενείς αλλά και οικείους αυτών.

Το συνέδριο θα έχει αρκετούς καλεσμένους από φιλανθρωπικές δομές και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 9 Ιουνίου ενώ θα υπάρχουν και διαδικτυακά σεμινάρια που θα αφορούν νοσοκομειακή υποστήριξη, νομικές πτυχές των φιλανθρωπικών δράσεων και μεθόδους εργασίας. Στην οργάνωση του Συνεδρίου εκτός από το Συνοδικό Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Ευποιίας βοηθά και η Επισκοπή Βλαδιβοστόκ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων