19/10/2019 19/10/2019 Το Συλλείτουργο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Οικουμενκού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, δεν σημαίνει ότι η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνώρισε τους Ουκρανούς σχισματικούς, δήλωσε το Σάββατο στο πρακτορείο RIA NOVOSTI ο αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, π. Νικολάι Μπαλασόφ: “Ο Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μνημονεύει τον Μητροπολίτη...
19 Οκτωβρίου, 2019 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2019 - 18:52

π. Νικολάι Μπαλασόφ: “Το Συλλείτουργο Ιερωνύμου δε σημαίνει αναγνώριση”

Διαδώστε:
π. Νικολάι Μπαλασόφ: “Το Συλλείτουργο Ιερωνύμου δε σημαίνει αναγνώριση”

Το Συλλείτουργο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Οικουμενκού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, δεν σημαίνει ότι η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνώρισε τους Ουκρανούς σχισματικούς, δήλωσε το Σάββατο στο πρακτορείο RIA NOVOSTI ο αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, π. Νικολάι Μπαλασόφ:

“Ο Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μνημονεύει τον Μητροπολίτη Επιφάνιο σε κάθε λειτουργία. Αν θεωρούσαμε οτι η συλλειτουργία με τον Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο σημαίνει την αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησιας της Ουκρανίας, τότε θα έπρεπε να διακόψουμε την επικοινωνία με όλους τους Προκαθήμενους των Ορθόδοξων Εκκλησιών”, είπε ο π. Νικολάι.

Κατά τον π. Νικολάι Μπαλασόφ, σε καμία λειτουργία που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών μετά την απόφαση της 12ης Οκτωβρίου, δεν μνημόνευε τον Επιφάνιο, και, τόνισε, ότι:

“Έτσι, οι συνέπειες που προβλέπονται στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από τις 17 Οκτωβρίου, μπορούν να επέλθουν σε περίπτωση που ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ο ίδιος θα μνημονεύσει το όνομα του επικεφαλής των σχισματικών ή με κάποιον άλλο τρόπο, μέσω π.χ. μιας επιστολής ή συλλειτουργίας θα πιστοποιήσει την αναγνώριση της μη κανονικής εκκλησίας των σχισματικών”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων