04/03/2019 04/03/2019 Οι εθελοντές της “Κοινής Δράσης” το 2019 θα κάνουν αναπαλαίωση σε 40 ξύλινες εκκλησίες στο Πομόριε της περιοχής της πόλης Αρχάγγελος. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του σχεδίου Νικίτα Μελέντιεφ, συνολικά προγραμματίζονται 70 ταξίδια, εκ των οποίων τα περισσότερα θα γίνουν στο Πομόριε. Τα ταξίδια θα αρχίσουν το Μάη και θα διαρκέσουν μέχρι τον Οκτώβριο. Πρόκειται...
04 Μαρτίου, 2019 - 9:21
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2019 - 9:35

Παίρνουν ζωή οι ξύλινες εκκλησίες της Ρωσίας

Διαδώστε:
Παίρνουν ζωή οι ξύλινες εκκλησίες της Ρωσίας

Οι εθελοντές της “Κοινής Δράσης” το 2019 θα κάνουν αναπαλαίωση σε 40 ξύλινες εκκλησίες στο Πομόριε της περιοχής της πόλης Αρχάγγελος.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του σχεδίου Νικίτα Μελέντιεφ, συνολικά προγραμματίζονται 70 ταξίδια, εκ των οποίων τα περισσότερα θα γίνουν στο Πομόριε. Τα ταξίδια θα αρχίσουν το Μάη και θα διαρκέσουν μέχρι τον Οκτώβριο. Πρόκειται να συμμετάσχουν περίπου 770 άτομα, τα οποία θα ασχοληθούν με έργα αποκατάστασης και συντήρησης.
Στο ρωσικό Βορρά υπάρχουν περίπου 600 ξύλινες εκκλησίες, εκ των οποίων οι περισσότερες χρειάζονται άμεση αποκατάσταση. Ήδη οι εθελοντές έχουν σώσει πάνω από 100 ναούς στην Καρελία, στο Κόμι, στο Μαρι Ελ, στις περιοχές του Αρχάγγελου, του Κίροφ και του Βόλογδα.

«Μέχρι σήμερα στο ρωσικό Βορρά μπορούμε να δούμε θαυμάσιες ξύλινες εκκλησίες και ναούς, που κατασκευάστηκαν μερικούς αιώνες πριν. Στα σοβιετικά χρόνια πολλά κτίρια καταστράφηκαν και κάηκαν. Γι’αυτό πρέπει να κάνουμε έργα αποκατάστασης, συντήρησης και αναπαλαίωσης , και αν δεν το κάνουμε τώρα, οι ξύλινες εκκλησίες θα καταστραφούν σύντομα, όπως καταστράφηκαν εκατοντάδες ναοί στον Βορρά», αναφέρεται στην ιστοσελίδα της «Κοινής Δράσης».

Οι εθελοντές μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα: https://obsheedelo.ru/expeditions/take-part/ .

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων