13/10/2019 13/10/2019 Για 17η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, το μεγάλο διεθνές Φόρουμ με τίτλο: «Διάλογος των Πολιτισμών» με θέμα “Παγκόσμια αναταραχή – Απόψεις που βασίζονται στον Διεθνή Διάλογο”. «Ως αποτέλεσμα των στρατιωτικών συγκρούσεων, της συνεχούς εμβάθυνσης της οικονομικής και κοινωνικής ανισότητας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι φεύγουν για άλλες χώρες αναζητώντας μεγαλύτερο καλύτερη ζωή.  Οι  άνθρωποι της...
13 Οκτωβρίου, 2019 - 9:58
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2019 - 9:37

“Παιχνίδια με τις θρησκευτικές ισορροπίες στη Μ.Ανατολή”

Διαδώστε:
“Παιχνίδια με τις θρησκευτικές ισορροπίες στη Μ.Ανατολή”

Για 17η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, το μεγάλο διεθνές Φόρουμ με τίτλο: «Διάλογος των Πολιτισμών» με θέμα “Παγκόσμια αναταραχή – Απόψεις που βασίζονται στον Διεθνή Διάλογο”.

«Ως αποτέλεσμα των στρατιωτικών συγκρούσεων, της συνεχούς εμβάθυνσης της οικονομικής και κοινωνικής ανισότητας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι φεύγουν για άλλες χώρες αναζητώντας μεγαλύτερο καλύτερη ζωή.  Οι  άνθρωποι της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής αναγκάζονται να αναζητήσουν τη σωτηρία, μια ειρηνική και ευημερούσα ζωή στις χώρες του Παλαιού Κόσμου» αναφέρει στο μήνυμά του ο επικεφαλής Εξωτερικών Εκκλησιαστικών  Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων και προσθέτει:  «Αυτά τα προβλήματα, κατά κανόνα, είναι αποτέλεσμα γεωπολιτικών σχεδίων και παιχνιδιών. Η σκόπιμη καταστροφή των εθνικών και θρησκευτικών ισορροπιών στη Μέση Ανατολή και τη βορειοαφρικανική περιοχή, που διεξάγονται από εξωτερικές δυνάμεις, οδηγεί ακόμη περισσότερο σε θάνατο πολλών ανθρώπων και προκαλεί  πόνο, και θλίψη».

«Είμαι πεπεισμένος ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες πρέπει να γίνουν συμμετάσχουν ενεργά στο παγκόσμιο δημόσιο διάλογο και η φωνή τους θα μπορούσε να χρησιμεύσει για την καθιέρωση ειρηνικών και αμοιβαία σεβαστών σχέσεων μεταξύ των χωρών και των λαών» κατέληξε.

Οι εργασίες άνοιξαν με τον χαιρετισμό του Αρχιμανδρίτη κ. Νεκτάριου Πόκκια ο οποίος ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου μετέφερε και τον χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου.

“Ο διάλογος των Πολιτισμών καθιστά τα πορίσματα των συνέδρων ιδιαιτέρως σημαντικά για την περιοχή μας που βρίσκεται στην λεκάνη της Μεσογείου» τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Το Διεθνές Φόρουμ της Ρόδου διοργανώνεται κάθε χρόνο το 2003, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες άτομα από περισσότερες από 70 χώρες από όλο τον κόσμο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων