20/07/2021 20/07/2021 Στις 17 Ιουλίου 2021 άρχισαν στη Λαύρα της Αγίας Τριάδος και του Αγίου Σεργίου οι πανηγυρικοί εορτασμοί με αφορμή την ημέρα μνήμης του Οσίου Σεργίου του Ραντονέζ. Κατά τον Μικρό Εσπερινό με ανάγνωση των Χαιρετισμών προς τιμήν του Οσίου Σεργίου στον ομώνυμο ναό χοροστάτησε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας...
20 Ιουλίου, 2021 - 9:36
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2021 - 9:49

Πανηγυρικοί εορτασμοί για τον όσιο Σέργιο του Ραντονέζ

Διαδώστε:
Πανηγυρικοί εορτασμοί για τον όσιο Σέργιο του Ραντονέζ

Στις 17 Ιουλίου 2021 άρχισαν στη Λαύρα της Αγίας Τριάδος και του Αγίου Σεργίου οι πανηγυρικοί εορτασμοί με αφορμή την ημέρα μνήμης του Οσίου Σεργίου του Ραντονέζ.

Κατά τον Μικρό Εσπερινό με ανάγνωση των Χαιρετισμών προς τιμήν του Οσίου Σεργίου στον ομώνυμο ναό χοροστάτησε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, συγχοροστατούντων του Αρχιεπισκόπου Ποντόλσκ και Λιούμπερτσι κ. Αξίου, του προέδρου του Συνοδικού Τμήματος για τις σχέσεις με τις ένοπλες δυνάμεις και τα όργανα δημοσίας τάξεως Επισκόπου Μπρόνιτσι κ. Σαββατίου και των Επισκόπων Ζαράισκ κ. Κωνσταντίνου, Λουχοβίτς κ. Πέτρου.

Ο πανηγυρικός Εσπερινός στον ιερό ναό του Αγίου Σεργίου τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα συγοχορστατούντων του Αρχιεπισκόπου Γεγκόριεφσκ κ. Ματθαίου και των Επισκόπων Σέρπουχοφ κ. Ρωμανό και Ναρο-Φομίνσκ κ. Παράμωνα και αδελφούς της Μονής.

 Στις 18 Ιουλίου, ανήμερα της εορτής της μετακομιδής των τιμίων λειψάνων του Οσίου Σεργίου Ηγουμένου του Ραντονέζ, της Θείας Λειτουργίας στην πλατεία των καθεδρικών ναών στη Λαύρα της Αγίας Τριάδος και του Αγίου Σεργίου προεξήρχε ο πατριαρχικός επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Μόσχας μητροπολίτης Κρουτίτσης και Κολόμνας κ. Παύλος.

Επίσης συλλειτούργησαν ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, πλειάδα ιεραρχών και κληρικών του Πατριαρχείου Μόσχας.

Στο «εἴπωμεν πάντες» αναπέμφθηκε ευχή υπέρ παύσεως της φονικής λοιμώξεως.

Μετά το πέρας της Θείας Συνάξεως τελέσθηκε δοξολογία προς τιμήν του Οσίου Σεργίου του Ραντονέζ και ακολούθησε το θείο κήρυγμα του μητροπολίτη Παύλου προς το εκκλησίασμα.

Πηγή: ΤΕΕΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων