14/10/2021 14/10/2021 Αγρυπνία επί τη εορτή της Αγίας Σκέπης (με το παλαιό ημερολόγιο που ακολουθείται στη Ρωσία) τέλεσε χθες, 13 Οκτωβρίου 2021, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στον Καθεδρικό Ναό του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα. Στο τέλος της θείας λειτουργίας, ο Πατριάρχης Κύριλλος συμμετείχε στην τελετή παράδοσης του πίνακα “Ο Άγιος Πρίγκιπας...
14 Οκτωβρίου, 2021 - 10:25
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2021 - 11:06

Παράδοση πίνακα με τον εκχριστιανιστή των Ρώσων

Διαδώστε:
Παράδοση πίνακα με τον εκχριστιανιστή των Ρώσων

Αγρυπνία επί τη εορτή της Αγίας Σκέπης (με το παλαιό ημερολόγιο που ακολουθείται στη Ρωσία) τέλεσε χθες, 13 Οκτωβρίου 2021, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στον Καθεδρικό Ναό του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας, ο Πατριάρχης Κύριλλος συμμετείχε στην τελετή παράδοσης του πίνακα “Ο Άγιος Πρίγκιπας Βλαδίμηρος και η Αγία Δούκισσα Όλγα” από τη Μόσχα προς τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βλαδίμηρου στη Χερσόνησο της Ταυρίδας στην Κριμαία (εκεί όπου γεννήθηκε ο Πρίγκιπας Βλαδίμηρος, που εκχριστιάνισε τους Ρώσους).

Τον πίνακα φιλοτέχνησε σε καμβά η Ελληνίδα καλλιτέχνης Μαρία Σιδέρη, με τις τεχνικές της βυζαντινής και της ρωσικής ζωγραφικής.

Η εικόνα παρουσιάστηκε από τον πρίγκιπα Νικήτα Ντμίτριεβιτς Λομπανόφ-Ροστόφσκι, συνιδρυτή και πλήρες μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Ρώσων Πατριωτών, Επίτιμο Ακαδημαϊκό της Ρωσικής Ακαδημίας Τεχνών, ο οποίος έφτασε στη Μόσχα, για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Πατριωτών.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων