20/06/2020 20/06/2020 Το παράσημο του Αγίου Λουκά της Κριμαίας και του Νικολάι Πιρογκόφ καθιέρωσε με διάταγμά του ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Στο διάταγμα αναφέρεται ότι η εμφάνιση αυτών των παρασήμων έγινε στο πλαίσιο της τελειοποίηση του συστήματος κρατικών παρασήμων της Ρωσίας. Το Πατριαρχείο Μόσχας εκτίμησε αυτή την κίνηση ως “απολύτως φυσιολογική και έγκαιρη” και τόνισε ότι...
20 Ιουνίου, 2020 - 11:03
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2020 - 12:19

Παράσημο “Αγίου Λουκά της Κριμαίας” καθιέρωσε η Ρωσία

Διαδώστε:
Παράσημο “Αγίου Λουκά της Κριμαίας” καθιέρωσε η Ρωσία

Το παράσημο του Αγίου Λουκά της Κριμαίας και του Νικολάι Πιρογκόφ καθιέρωσε με διάταγμά του ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Στο διάταγμα αναφέρεται ότι η εμφάνιση αυτών των παρασήμων έγινε στο πλαίσιο της τελειοποίηση του συστήματος κρατικών παρασήμων της Ρωσίας.

Το Πατριαρχείο Μόσχας εκτίμησε αυτή την κίνηση ως “απολύτως φυσιολογική και έγκαιρη” και τόνισε ότι ο Άγιος Λουκάς (Βόινο-Γιασενέτσκι), Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, αγιοκατατάχτηκε από την Ρωσική Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Με το παράσημο του Νικολάι Πιρογόφ, πασίγνωστου στρατιωτικού ιατρού και χειρουργού, θα βραβεύονται οι πολίτες της Ρωσίας που παρέχουν ιατρική βοήθεια σε συνθήκες εκτάκτων καταστάσεων, επιδημιών, πολεμικών επιχειρήσεων και σε άλλες καταστάσεις που επιφέρουν κίνδυνο για τη ζωή του ανθρώπου. Το παράσημο του Αγίου Λουκά της Κριμαίας απονέμεται στους εν ενεργεία γιατρούς και νοσηλευτές για κατορθώματα στον τομέα προστασίας της υγείας των ανθρώπων, για τη μεγάλη συνεισφορά στην οργάνωση και την παροχή της ιατρικής βοήθειας καθώς και την ενίσχυση της δημόσιας υγείας.

Ο Βλαντίμιρ Λεγκόιντα, επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα σχέσεων της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ, έγραψε στο Telegram: “Θεωρώ έγκαιρη και απολύτως σωστή την εμφάνιση αυτών των παρασήμων και ελπίζω σύντομα να γίνουν τελετές απονομής, την αξίζουν οι ιατροί μας” και υπενθύμισε ότι ο Νικολάι Πιρογκόφ ήταν ιδρυτής της χειρουργικής του μετώπου και της σχολής της αναισθησίας στην Ρωσία, ενώ ο Άγιος Λουκάς της Κριμαίας εν κόσμω ήταν χειρούργος, επιστήμονας και συντάκτης ερευνών για την αναισθησιολογία και την χειρουργική με επιλοκές λόγω μόλυνσης.

Απόδοση από τα ρωσικά για το Πρακτορείο Ορθοδοξία: Ιρίνα Τρεσαρούκοβα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων