29/10/2021 29/10/2021 Το παράσημο Β’ Βαθμού του Τάγματος του Αγίου Σεργίου Ραντονέζ απένειμε ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος στον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην Πρόεδρο και Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σε ειδική εκδήλωση στην Πατριαρχική Κατοικία. Η διάκριση έγινε με αφορμή τη συμβολή του κ. Μεντβέντεφ στην αποπεράτωση της Μονής της Αναστάσεως της Νέας...
29 Οκτωβρίου, 2021 - 8:59
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2021 - 8:47

Παράσημο στον Μεντβέντεφ απένειμε ο Πατριάρχης Μόσχας

Διαδώστε:
Παράσημο στον Μεντβέντεφ απένειμε ο Πατριάρχης Μόσχας

Το παράσημο Β’ Βαθμού του Τάγματος του Αγίου Σεργίου Ραντονέζ απένειμε ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος στον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην Πρόεδρο και Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σε ειδική εκδήλωση στην Πατριαρχική Κατοικία.

Η διάκριση έγινε με αφορμή τη συμβολή του κ. Μεντβέντεφ στην αποπεράτωση της Μονής της Αναστάσεως της Νέας Ιερουσαλήμ.

Ευχαριστώντας τον Προκαθήμενο της εν Ρωσία Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο κ. Μεντβέντεφ ανέφερε: «Αγιότατε, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για το υψηλό εκκλησιαστικό βραβείο. Επιτρέψτε μου να το θέσω πολύ απλά: αν, σε διάφορες θέσεις με διάφορες ιδιότητες, συνέβαλα με κάποιο τρόπο στην ενίσχυση των θέσεων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη χώρα μας και στο εξωτερικό, τότε, φυσικά, είμαι απίστευτα χαρούμενος γι’ αυτό. Ελπίζω ότι η καλή σχέση μεταξύ των αρχών της χώρας μας, δηλαδή μεταξύ του κράτους μας και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, θα ενισχύεται όλο και περισσότερο”.

Από τη πλευρά του ο Πατριάρχης Μόσχας ευχαρίστησε τον κ. Μεντβέντεφ για τη συμβολή στη στήριξη του έργου της Εκκλησίας και του ευχήθηκε να συνεχίσει να τις προσπάθειες του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων