03/09/2021 03/09/2021 Τον Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, υποδέχθηκε σήμερα, 3 Σεπτεμβρίου 2021, στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ο Σεργκέι Λαβρόφ. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας χάρισε στον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα το παράσημο του Υπουργείου Εξωτερικών “για την αλληλεπίδραση”. Το παράσημο συνέπεσε να παραδοθεί στον Σεβασμιώτατο στα 55α του γενέθλια και κατά...
03 Σεπτεμβρίου, 2021 - 21:12
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2021 - 22:24

Παράσημο στον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ από τον Λαβρόφ

Διαδώστε:
Παράσημο στον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ από τον Λαβρόφ

Τον Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, υποδέχθηκε σήμερα, 3 Σεπτεμβρίου 2021, στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας χάρισε στον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα το παράσημο του Υπουργείου Εξωτερικών “για την αλληλεπίδραση”. Το παράσημο συνέπεσε να παραδοθεί στον Σεβασμιώτατο στα 55α του γενέθλια και κατά την 75η επέτειο από την ίδρυση του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, που γιορτάστηκε το 2021.

«Η συνάντησή μας πραγματοποιείται αμέσως μετά την επέτειό σας», σημείωσε, ειδικότερα, ο Σ.Λαβρόφ. «Εκτός από τα συγχαρητήρια που σας έστειλα εγώ προσωπικά και οι συνάδελφοί μου, θα θέλαμε να αναγνωρίσουμε επιπλέον τη συμβολή σας στην ανάπτυξη σχέσεων με συμπατριώτες του εξωτερικού, στην προάσπιση των παραδοσιακών πνευματικών και ηθικών αξιών των πολυεθνικών λαών της Ρωσίας Ομοσπονδία και, σε συνεργασία με τη διπλωματία μας, υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας σε διάφορες πλατφόρμες, μεταξύ άλλων μέσω του ΟΗΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης και άλλων πολυμερών οργανισμών».

Ευχαριστώντας για τις ευχές, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ τόνισε τη σημασία των επαφών μεταξύ του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών και του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας: «Οι προκλήσεις είναι κοινές για εμάς. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να έχουμε την ευκαιρία να “συγχρονίζουμε τα ρολόγια μας” σε συνεχή βάση: υπάρχει μηχανισμός διαβούλευσης, λειτουργεί ομάδα εργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων. Αυτή η Ομάδα Εργασίας δημιουργήθηκε, όπως θυμάστε, με πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Κύριλλου όταν ήταν εκείνος επικεφαλής του Τμήματος. Και συνεχίζουμε το έργο που ξεκίνησε τότε». Ο ιεράρχης ευχαρίστησε τον Σεργκέι Λαβρόφ για την μακροχρόνια συνεργασία, εκφράζοντας την ελπίδα του για περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη.

Από την πλευρά του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αναπληρωτές Πρόεδροι του Τμήματος, Αρχιεπίσκοπος Βλαντικαβκάζ και Αλάνιας Λεωνίδας, Αρχιεπίσκοπος Νικολάι Μπαλάσοφ και Αρχιμανδρίτης Φιλάρετος (Μπουλέκοφ), καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Σεργκέι Ζβονάρεφ, Γραμματέας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Πρέσβη Ασκάλντοβιτς, τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος του Υπουργείου Εξωτερικών για τις Σχέσεις με τα θέματα της Ομοσπονδίας, του Κοινοβουλίου και των Δημοσίων Ενώσεων-Συλλόγων, K.P. Κοζάνοφ, τον επικεφαλής του τμήματος σχέσεων με τις κύριες ρωσικές θρησκευτικές οργανώσεις του Τμήματος του Υπουργείου Εξωτερικών για τις σχέσεις με τα θέματα της Ομοσπονδίας, του κοινοβουλίου και των δημόσιων ενώσεων, M.M. Μελέχ και έναν υπάλληλο αυτού του τμήματος, τον Ο.Β. Σορ.

Κατά τη διάρκεια περαιτέρω επικοινωνίας, οι συμμετέχοντες συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων