17/05/2019 17/05/2019 Σταματούν προσωρινά οι εργασίες για την ανέγερση του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Αικατερίνης στο Αικατέρινμπουργκ, μετά τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων που διαμαρτύρονται ότι θα χαθεί ο χώρος πρασίνου. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε να μιλήσουν οι κάτοικοι της πόλης, ώστε να επιλυθεί το θέμα. «Ο καθένας δικαιούται τη δική του γνώμη” τόνισε ο κ....
17 Μαΐου, 2019 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2019 - 9:44

Παρέμβαση Πούτιν για την Αγία Αικατερίνη

Διαδώστε:
Παρέμβαση Πούτιν για την Αγία Αικατερίνη

Σταματούν προσωρινά οι εργασίες για την ανέγερση του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Αικατερίνης στο Αικατέρινμπουργκ, μετά τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων που διαμαρτύρονται ότι θα χαθεί ο χώρος πρασίνου.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε να μιλήσουν οι κάτοικοι της πόλης, ώστε να επιλυθεί το θέμα.

«Ο καθένας δικαιούται τη δική του γνώμη” τόνισε ο κ. Πούτιν, πρόσθεσε ωστόσο ότι το δημοψήφισμα θα αφορά μόνο τους κατοίκους της κι όχι τους ακτιβιστές που ύρθαν από άλλες πόλεις “απλώς για να κάνουν θόρυβο”.
“Και η μειοψηφία θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις επιθυμίες της πλειοψηφίας” υπογράμμισε.

Ο Πούτιν παραδέχθηκε ότι έμαθε για την κατάσταση αυτή μόνο την Τετάρτη και έμεινε: “Κατά κανόνα, οι άνθρωποι ζητούν το χτίσιμο της εκκλησίας, και εδώ κάποιοι αντιτίθενται”, εξηγεί προσθέτοντας ότι “ο ναός θα πρέπει να ενώσει τους ανθρώπους, κι όχι να τους χωρίσει”
Η τοπική Μητρόπολη, αλλά και το Πατριαρχείο Μόσχας, καλούν σε προσευχή στο σημείο όπου βρίσκεται το εργοτάξιο και συστήνουν ηρεμία και ειρήνη.

Τονίζουν δε ότι η ανέγερση του ναού, είναι απαραίτητη για τους πιστούς διότι επί Σοβιετικής Ένωσης πολλοί ναοί καταστράφηκαν.

«Μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία νομική ή λογική αιτία για να σταματήσει η κατασκευή. Η νομική διαδικασία έχει εγκριθεί λεπτομερώς και έχει περάσει όλα τα στάδια και τις απαραίτητες άδειες», δήλωσε ο Μαξίμ Μινιαίλο, επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της τοπικής Εκκλησίας.

«Εμείς, οι κάτοικοι της πόλης και της περιοχής, βρισκόμαστε στο κατώφλι ενός ιστορικού γεγονότος που θα παραμείνει στην αιωνιότητα – την αναδημιουργία της κύριας εκκλησίας από την οποία ξεκίνησε η πόλη – του καθεδρικού ναού της Αγίας Αικατερίνης. Μόνο με τη δημιουργία, τις καλές πράξεις και τις σκέψεις μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας ευγενέστερη και πιο όμορφη, να καλλιεργούμε τα παιδιά μας με αγάπη και αμοιβαία κατανόηση, να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο» τονίζεται και προστίθεται ότι οι εργασίες που άρχισαν για την κατασκευή του καθεδρικού ναού της Αγίας Αικατερίνης διεξάγονται αυστηρά σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων