11/06/2020 11/06/2020 Η επαρχία Φιλιππίνων και Βιετνάμ της Εξαρχίας εν Νοτιοανατολικής Ασίας του Πατριαρχείου Μόσχας με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Σιγκαπούργης κ. Σέργιο παρέδωσε βοήθεια στα παιδιά των Φιλιππίνων όπου σύμφωνα με τους εκπροσώπους το 40% των παιδιών κοιμούνται πεινασμένα. Το αρμόδιο Συνοδικό Τμήμα του Πατριαρχείου Μόσχας βοήθησε στην οργάνωση την Επισκοπή Φιλιππίνων – Βιετνάμ και παρείχαν περισσότερα...
11 Ιουνίου, 2020 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2020 - 21:14

Παροχή βοήθειας στα παιδιά των Φιλιππίνων

Διαδώστε:
Παροχή βοήθειας στα παιδιά των Φιλιππίνων

Η επαρχία Φιλιππίνων και Βιετνάμ της Εξαρχίας εν Νοτιοανατολικής Ασίας του Πατριαρχείου Μόσχας με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Σιγκαπούργης κ. Σέργιο παρέδωσε βοήθεια στα παιδιά των Φιλιππίνων όπου σύμφωνα με τους εκπροσώπους το 40% των παιδιών κοιμούνται πεινασμένα.

Το αρμόδιο Συνοδικό Τμήμα του Πατριαρχείου Μόσχας βοήθησε στην οργάνωση την Επισκοπή Φιλιππίνων – Βιετνάμ και παρείχαν περισσότερα από 200 πακέτα τροφίμων στις φτωχότερες οικογένειες της πόλης Νταβάο. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν πάνω από 1000 οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της πανδημία του κορωνοϊού.

“Με τη βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης επιλέξαμε τις φτωχότερες οικογένειες, όπως τις ονομάζουν εδώ οι φτωχότερες των φτωχών” αναφέρουν οι αρμόδιοι της Επισκοπής. Οι άνθρωποι αυτοί είναι χωρικοί που μετακόμισαν στην πόλη για να βρουν εργασία ενώ στην πλειοψηφία τους ζουν παράνομα αφού δεν έχουν εγγραφεί πουθενά και λόγω της καραντίνας έχασαν τις δουλειές τους και το εισόδημά τους ενώ δεν υπάρχουν και κρατικές ενισχύσεις. Επιπλέον οι περισσότερες οικογένειες έχουν πολλά παιδιά και έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα που τρώνε ακόμα και σκύλους.

Η ανθρωπιστική βοήθεια περιλαμβάνει μια σακούλα ρυζιού, χυλοπίτες, κονσερβοποιημένο κρέας και ψάρι, σαπούνι, καθώς και σάλτσα σόγιας και ξύδι. Οι διοργανωτές της φιλανθρωπικής εκδήλωσης ελπίζουν την επόμενη φορά να συλλέξουν 1000 πακέτα τροφίμων για να καλύψουν όλες τις φτωχές οικογένειες.

Πριν από λίγες μέρες, επαναλειτούργησαν τα 11 φιλανθρωπικά κυλικείά στο κουζινάκι του Στρατηγού Σάντος (επαρχία Μιντανάο). Τα κέντρα έπρεπε να κλείσουν λόγω καραντίνας ενώ τώρα με τα μέτρα χαλάρωσαν. “Προσπαθούμε πρώτα να ταΐσουμε τα παιδιά: σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, το 40% από αυτά κοιμούνται πεινασμένοι στη χώρα. Παρά τον αποκλεισμό, μερικά παιδιά κατάφεραν να μπουν στα κέντρα μας, τότε προσπαθήσαμε να τους δώσουμε μια ορισμένη ποσότητα φαγητού μαζί μας” τονίζει ο Ιερέας που είναι επικεφαλής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων