28/05/2019 28/05/2019 Την ελπίδα ότι η Ευρώπη θα γυρίσει τη “σελίδα της παρεξήγησης” κι ότι η Ρωσία θα λάβει την θέση που της ανήκει στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Θόρνμπιον Γιάγκλαντ. “Η συζήτηση σήμερα ήταν θετική και...
28 Μαΐου, 2019 - 8:23

Πατρ. Κύριλλος: Ρωσία και Ευρώπη να γυρίσουν σελίδα

Διαδώστε:
Πατρ. Κύριλλος: Ρωσία και Ευρώπη να γυρίσουν σελίδα

Την ελπίδα ότι η Ευρώπη θα γυρίσει τη “σελίδα της παρεξήγησης” κι ότι η Ρωσία θα λάβει την θέση που της ανήκει στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Θόρνμπιον Γιάγκλαντ.

“Η συζήτηση σήμερα ήταν θετική και ουσιαστική. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, διότι πρόκειται για πολιτικό ζήτημα, προσπαθώ να αποφύγω τέτοια σχόλια, αλλά ελπίζω ότι η Ρωσία θα πάρει τη θέση της στο Συμβούλιο της Ευρώπης και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με όλους “, δήλωσε ο Προκαθήμενος της ρωσικής εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης Μόσχας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Στρασβούργο

Σημειώνεται ότι προ δεκαημέρου το Συμβούλιο της Ευρώπης αποφάσισε να αποκαταστήσει το δικαίωμα ψήφου της Ρωσίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), το οποίο είχε απολέσει μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

Αυτό συμπεραίνεται από την ανακοίνωση που υιοθέτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών των 47 χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης στην σύνοδο της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι σήμερα 17 Μαΐου.

Στο κείμενο της απόφασης που εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, αναφέρεται ότι όλες οι χώρες μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης πρέπει να έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εργασίες του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης σε ισότιμη βάση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην Ρωσία θα δοθεί η δυνατότητα άμεσα να διορίσει την αντιπροσωπεία η οποία θα συμμετάσχει στην ολομέλεια της ΚΣΣΕ στα τέλη Ιουνίου.

Στην ολομέλεια αυτή θα ληφθούν εξαιρετικά σημαντικές αποφάσεις καθώς θα εκλεγεί ο νέος γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως και μερικοί δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων