01/02/2021 01/02/2021 Ξεκίνησε τη λειτουργία της η τηλεφωνική γραμμή στήριξης της Φιλανθρωπικής Υπηρεσίας “Έλεος” της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας. Με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, η γραμμή αυτή που είναι δωρεάν, λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στην γραμμή αυτή μπορεί ο κόσμος...
01 Φεβρουαρίου, 2021 - 11:54
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2021 - 11:58

Πατρ. Μόσχας: 24ωρη τηλεφωνική γραμμή στήριξης

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: 24ωρη τηλεφωνική γραμμή στήριξης

Ξεκίνησε τη λειτουργία της η τηλεφωνική γραμμή στήριξης της Φιλανθρωπικής Υπηρεσίας “Έλεος” της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας. Με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, η γραμμή αυτή που είναι δωρεάν, λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στην γραμμή αυτή μπορεί ο κόσμος να ζητήσει πνευματική υποστήριξη, να προσκαλέσει έναν ιερέα να τελέσει Ιερά Μυστήρια, αλλά και να ζητήσει επισιτιστική βοήθεια.

Παρέχονται επίσης πληροφορίες σχετικά με τη βοήθεια που μπορεί να λάβει κάποιος από τα κοινωνικά προγράμματα της εκκλησίας: κέντρο στήριξης γυναικών, κέντρα απεξάρτησης, καταφύγια για αστέγους, 24ωρα κέντρα νοσηλευτικής φροντίδας για τους ηλικιωμένους.

Η Ρωσική Εκκλησία διαθέτει περισσότερα από 4500 εκκλησιαστικά κοινωνικά προγράμματα και θεσμούς, πάνω από 300 αδελφές του ελέους, 77 καταφύγια για γυναίκες, 211 κέντρα ανθρωπιστικής βοήθειας και περισσότερες από 800 εθελοντικές υπηρεσίες και φιλανθρωπικές ομάδες.

«Έχουμε δημιουργήσει ένα τηλεφωνικό κέντρο, μέσω του οποίου ένα άτομο που έχει ανάγκη μπορεί να υποβάλει αίτηση για βοήθεια», λέει ο Επίσκοπος Παντελεήμονας, επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου Μόσχας: “Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τέτοια τηλέφωνα εμφανίστηκαν σε διαφορετικές περιφέρειες, αλλά με την ευλογία του Μακαριωτάτου, μπορούμε να ενώσουμε τις προσπάθειές μας. Η επιδημία έδειξε πόσο απαιτείται η βοήθεια της Εκκλησίας”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων