17/05/2020 17/05/2020 Στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ελπίζουν ότι χιλιάδες πιστοί που παρακολουθούν τις μεταδόσεις των Ιερών Ακολουθιών από το διαδίκτυο, λόγω της καραντίνας που έχει επιβληθεί στο πλαίσιο του περιορισμού της πανδημίας, θα έρθουν στους ναούς μετά την άρση της απαγόρευσης. Η Εκκλησία της Ρωσίας είχε καλέσει τους πιστούς να τηρήσουν τα μέτρα από τη πρώτη στιγμή...
17 Μαΐου, 2020 - 11:12
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2020 - 11:19

ΜΟΣΧΑ: Αισιοδοξία για την επιστροφή των πιστών στους ναούς

Διαδώστε:
ΜΟΣΧΑ: Αισιοδοξία για την επιστροφή των πιστών στους ναούς

Στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ελπίζουν ότι χιλιάδες πιστοί που παρακολουθούν τις μεταδόσεις των Ιερών Ακολουθιών από το διαδίκτυο, λόγω της καραντίνας που έχει επιβληθεί στο πλαίσιο του περιορισμού της πανδημίας, θα έρθουν στους ναούς μετά την άρση της απαγόρευσης.

Η Εκκλησία της Ρωσίας είχε καλέσει τους πιστούς να τηρήσουν τα μέτρα από τη πρώτη στιγμή της επιβολής τους, ενώ είχε παροτρύνει τους πιστούς να παρακολουθούν τις απευθείας μεταδόσεις των Ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας στο διαδίκτυο.

Ταυτόχρονα, επισημάνθηκε πως η όλη κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα την σημαντική χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης των ενοριών λόγω της μείωσης των εισφορών.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων δήλωσε ότι “οι αναμεταδόσεις των λειτουργιών μαζεύουν περισσότερο κόσμο από τις λειτουργίες στους ναούς. Ελπίζουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα έρθουν μετέπειτα στους ναούς, όταν τελειώσει η καραντίνα”.

Πηγή: ria.ru

Απόδοση από τα ρώσικα: Ιρίνα Τρασαρούκοβα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων