25/08/2020 25/08/2020 Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δήλωσε στην ανακοίνωσή της ότι τα μέτρα υγιεινής στους ναούς της Ρωσικής Εκκλησίας θα τηρούνται μέχρι νεωτέρας αναλόγως με την επιδημιολογική κατάσταση στις συγκεκριμένες επαρχίες, και από την εξέλιξη της πανδημία θα εξαρτηθεί και η έναρξη των κατηχητικών σχολείων. “Τα επιδημιολογικά μέτρα που καθορίζει η Ιερά Σύνοδος, πρέπει...
25 Αυγούστου, 2020 - 22:57

Πατρ. Μόσχας: Δε θα άρουμε τα υγειονομικά μέτρα στους ναούς μας

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: Δε θα άρουμε τα υγειονομικά μέτρα στους ναούς μας

Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δήλωσε στην ανακοίνωσή της ότι τα μέτρα υγιεινής στους ναούς της Ρωσικής Εκκλησίας θα τηρούνται μέχρι νεωτέρας αναλόγως με την επιδημιολογική κατάσταση στις συγκεκριμένες επαρχίες, και από την εξέλιξη της πανδημία θα εξαρτηθεί και η έναρξη των κατηχητικών σχολείων.

“Τα επιδημιολογικά μέτρα που καθορίζει η Ιερά Σύνοδος, πρέπει να τηρούνται και στο εξής αναλόγως με τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Με προσοχή πρέπει να παρθούν αποφάσεις για έναρξη μαθημάτων στα κατηχητικά σχολεία και τις θεολογικές ακαδημίες. Η ημερομηνία έναρξης μπορεί να μεταφερθεί σε συγκεκριμένες περιπτώσεις με την απόφαση των Αρχιερέων και λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις των κρατικών αρχών σχετικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε κρατικά ΑΕΙ”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σε γενικές γραμμές, όπως δήλωσε η Ιερά Σύνοδος, οι ιερείς και οι πιστοί συμπεριφέρθηκαν υπεύθυνα και με προσοχή τήρησαν και τηρούν τους περιορισμούς.

Απόδοση στα Ελληνικά: Irina Tresorukova

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων