07/06/2019 07/06/2019 Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν βλέπει κανένα λόγο να αλλάξει το κείμενο του “Πάτερ Ημών” , ακολουθώντας το παράδειγμα του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος ενέκρινε αλλαγές στη διατύπωση της προσευχής. Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Sputnik ο Αντρέι Νοβίκοφ, μέλος της Συνοδικής Βιβλικής και Θεολογικής Επιτροπής του Πατριαρχείου Μόσχας: “Κανείς, φυσικά, δεν θα αλλάξει το κείμενο...
07 Ιουνίου, 2019 - 8:23

Πατρ. Μόσχας: Δεν ξαναγράφουμε το “Πάτερ Ημών”

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: Δεν ξαναγράφουμε το “Πάτερ Ημών”

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν βλέπει κανένα λόγο να αλλάξει το κείμενο του “Πάτερ Ημών” , ακολουθώντας το παράδειγμα του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος ενέκρινε αλλαγές στη διατύπωση της προσευχής.
Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Sputnik ο Αντρέι Νοβίκοφ, μέλος της Συνοδικής Βιβλικής και Θεολογικής Επιτροπής του Πατριαρχείου Μόσχας: “Κανείς, φυσικά, δεν θα αλλάξει το κείμενο της προσευχής, πήραμε τη Γραφή και την διατηρούμε αμετάβλητη”.

Ο Πάπας μετά από αίτημα πιστών και Θεολόγων προχώρησε σε αλλαγές στο σημείο που λεει “και μη εισενέγκεις ημάς εις πειρασμόν” το οποίο ξαναγράφτηκε ως “μην αφήσεις να πέσουμε στον πειρασμό”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων