15/10/2019 15/10/2019 Με τον Πρόεδρο του Ελβετικού Συμβουλίου των Κρατών Ζαν-Ρενέ Φουρνιέ συναντήθηκε την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στο πατριαρχικό Μέγαρο, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. “Ο δημοκρατικός χαρακτήρας του κράτους δεν πρέπει να οδηγεί στην απάρνηση παραδοσιακών χριστιανικών αξιών και γενικής εκκοσμίκευσης της κοινωνίας” δήλωσε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας και πρόσθεσε: “Είμαστε...
15 Οκτωβρίου, 2019 - 11:07
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2019 - 20:38

Πατρ. Μόσχας: Δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς χριστιανικές αξίες

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: Δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς χριστιανικές αξίες

Με τον Πρόεδρο του Ελβετικού Συμβουλίου των Κρατών Ζαν-Ρενέ Φουρνιέ συναντήθηκε την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στο πατριαρχικό Μέγαρο, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

“Ο δημοκρατικός χαρακτήρας του κράτους δεν πρέπει να οδηγεί στην απάρνηση παραδοσιακών χριστιανικών αξιών και γενικής εκκοσμίκευσης της κοινωνίας” δήλωσε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας και πρόσθεσε: “Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι η δημοκρατική δομή ενός κράτους δεν πρέπει να συνοδεύεται από την παλλαϊκή εκκοσμίκευση και εκτοπισμό χριστιανικών και εν γένει θρησκευτικών αξιών από τη ζωή της κοινωνίας. Με ανησυχία παρακολουθούμε τις διαδικασίες που γίνονται σήμερα στην δυτική κοινωνία και δεν αντιλαμβανόμαστε πλήρως γιατί οι παραδοσιακές ηθικές αξίες δεν μπορούν να συμβαδίζουν με την κοσμική δομή της κοινωνίας και το δημοκρατικό καθεστώς ενός κράτους”.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος υπενθύμισε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία βρίσκεται σε διάλογο με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα: “Έχουμε καλές σχέσεις με τη Βουλή, έχουμε διάλογο με όλα τα κόμματα. Η Εκκλησία δεν στηρίζει κανένα από αυτά, αλλά εκτιμούμε τη δυνατότητα να ανταλλάσσουμε απόψεις και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της δημοκρατικής δομής του κράτους μας και στην διατήρηση εκείνων των ηθικών αξιών χωρίς τις οποίες η ζωή του ανθρώπου απειλείται”.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας υπογράμμισε ότι παρά τις διαφορές η Ρωσία και η Ευρώπη έχουν τα ίδια προβλήματα και κάλεσε να συντονιστούν οι προσπάθειες για την επίλυσή τους.

Με τη σειρά του ο κ. Φουρνιέ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ρωσική ορθόδοξη Εκκλησία θα παρέχει βοήθεια στις εκκλησίες της Ευρώπης στο θέμα της διατήρησης και διάσωσης των κοινών ηθικών χριστιανικών αξιών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων