01/11/2019 01/11/2019 Ένα νέο μεθοδολογικό εγχειρίδιο σχετικά με την απεξάρτηση από το αλκοόλ διατίθεται διαδικτυακά από το Συνοδικό Τμήμα Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου της Μόσχας. “Το βιβλίο περιγράφει τις αιτίες του εθισμού στο αλκοόλ, παρέχει θεολογικές ερμηνείες και προτείνει πρακτικές που βοηθούν στην απεξάρτηση» αναφέρει η Υπηρεσία Τύπου του Συνοδικού Τμήματος και προσθέτει ότι το εγχειρίδιο περιέχει θεματικά...
01 Νοεμβρίου, 2019 - 9:27
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2019 - 9:28

Πατρ. Μόσχας: Δωρεάν οδηγός απεξάρτησης από το αλκοόλ

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: Δωρεάν οδηγός απεξάρτησης από το αλκοόλ

Ένα νέο μεθοδολογικό εγχειρίδιο σχετικά με την απεξάρτηση από το αλκοόλ διατίθεται διαδικτυακά από το Συνοδικό Τμήμα Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου της Μόσχας.

“Το βιβλίο περιγράφει τις αιτίες του εθισμού στο αλκοόλ, παρέχει θεολογικές ερμηνείες και προτείνει πρακτικές που βοηθούν στην απεξάρτηση» αναφέρει η Υπηρεσία Τύπου του Συνοδικού Τμήματος και προσθέτει ότι το εγχειρίδιο περιέχει θεματικά άρθρα και ομιλίες εμπειρογνωμόνων, ιστορικών, ψυχολόγων και ιερέων καθώς και αποσπάσματα από λόγους του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, αναφορικά με το θέμα αυτό.

“Στο βιβλίο θέλαμε να δείξουμε ότι η Εκκλησία έχει από καιρό καταλάβει ότι η κατανάλωση οινοπνεύματος στη ζωή ενός ορθόδοξου χριστιανού είναι τελείως περιττή και ακόμη και ανεπιθύμητη. Μπορείτε να ζήσετε με νηφαλιότητα», δήλωσε ο συγγραφέας  του εγχειριδίου, επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Αλκοολισμού του Φιλανθρωπικού Τμήματος Βάλερι Ντορόνκιν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων