06/11/2020 06/11/2020 Μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε φέτος η παραδοσιακή συνάντηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο και τους επικεφαλής των θρησκευτικών οργανισμών της Ρωσίας, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Εθνικής Ενότητας. Χαιρετίζοντας τους παριστάμενους ο Β. Πούτιν τόνισε ειδικότερα: «Κληρονομήσαμε τις παραδόσεις μιας καλής και με...
06 Νοεμβρίου, 2020 - 9:24
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2020 - 9:25

Πατρ. Μόσχας: Η διαδικτυακή συνάντηση με τον Βλ. Πούτιν

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: Η διαδικτυακή συνάντηση με τον Βλ. Πούτιν

Μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε φέτος η παραδοσιακή συνάντηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο και τους επικεφαλής των θρησκευτικών οργανισμών της Ρωσίας, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Εθνικής Ενότητας.

Χαιρετίζοντας τους παριστάμενους ο Β. Πούτιν τόνισε ειδικότερα: «Κληρονομήσαμε τις παραδόσεις μιας καλής και με σεβασμό σχέσης μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών εθνικοτήτων και θρησκειών από τους προγόνους μας. Αλλά δεν αρκεί απλώς να περηφανευόμαστε για αυτήν την πνευματική κληρονομιά, για αυτή την εμπειρία δημιουργίας ενός μοναδικού πολιτισμού. Βεβαίως δικαιούμαστε και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι. Όμως δεν αρκεί αυτό. Πρέπει να φυλάσσουμε, να ενισχύουμε και να αναπτύσσουμε την κληρονομιά μας. Αυτό είναι το κοινό καθήκον μας έναντι της σημερινής, αλλά και των μελλοντικών γενεών».

«Για τη μεγάλη, την τεράστια χώρα μας η εθνική και θρησκευτική ειρήνη είναι το κυριότερο θεμέλιο. Αυτό το πεδίο χρήζει συνεχούς προσοχής από τα όργανα της εξουσίας, την κοινωνία των πολιτών, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης», δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.

«H ενότητα αποτελεί την πραγματική δύναμη του λαού μας», τόνισε από την πλευρά του Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας και συνέχισε: «Κατά τη γνώμη μου, στη διαμόρφωση αυτής της ενότητας σήμερα, σπουδαίο ρόλο διαδραματίζουν οι εκπρόσωποι των θρησκευτικών κοινοτήτων».
Ο Πατριάρχης Μόσχας υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι επικεφαλής των θρησκευτικών οργανισμών της Ρωσίας έχουν τη δυνατότητα όλοι μαζί να συναντηθούν με τον αρχηγό του κράτους, προκειμένου να συζητήσουν και να τονίσουν «την προσήλωση στην ενότητα του λαού μας και, βεβαίως, να επαναβεβαιώσουν την πρόθεσή τους για διαθρησκειακή συνεργασία».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων