08/01/2021 08/01/2021 Για την πανδημία, τις προκλήσεις της Ορθοδοξίας, τα σύγχρονα προβλήματα, αλλά και τις γεωπολιτικές εντάσεις μίλησε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στην παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη Συνέντευξη στο κανάλι “Russia”. “Είναι απολύτως σωστό να αποκαλούμε αυτό το φαινόμενο πανδημία. Η πανδημία στη μετάφραση από τα ελληνικά είναι “όλοι οι άνθρωποι”. Πράγματι, ολόκληρη η...
08 Ιανουαρίου, 2021 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2021 - 8:44

Πατρ. Μόσχας: Η νίκη συνδυάζεται με τη θυσία

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: Η νίκη συνδυάζεται με τη θυσία

Για την πανδημία, τις προκλήσεις της Ορθοδοξίας, τα σύγχρονα προβλήματα, αλλά και τις γεωπολιτικές εντάσεις μίλησε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στην παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη Συνέντευξη στο κανάλι “Russia”.

“Είναι απολύτως σωστό να αποκαλούμε αυτό το φαινόμενο πανδημία. Η πανδημία στη μετάφραση από τα ελληνικά είναι “όλοι οι άνθρωποι”. Πράγματι, ολόκληρη η ανθρωπότητα, εκτέθηκε σε αυτόν τον κίνδυνο” υπογράμμισε ο Μακαριώτατος απαντώντας στο ερώτημα του δημοσιογράφου να μιλήσει για την πανδημία και πρόσθεσε:
“Θα πω κάτι καθαρά προσωπικό. Για μένα, η ανάγκη να παροτρύνω τους ανθρώπους – δημόσια, μέσω τηλεόρασης – να μην επισκεφθούν τους ναούς του Θεού, συνοδεύτηκε από ένα πραγματικό τραύμα και μια πολύ δύσκολη εμπειρία. Όλη η ζωή μου, όπως έχω ήδη πει, είναι αφιερωμένη, στο να προσκαλώ τους ανθρώπους στην εκκλησία, να προσελκύω ανθρώπους προς τον Θεό. Δεν υπάρχει άλλος στόχος στη ζωή μου”
“Και τώρα ο Πατριάρχης αναγκάζεται να πει: μην πηγαίνετε σε εκκλησίες”
“Η ζωή και η υγεία είναι δώρο από τον Θεό, και το ίδιο το άτομο φέρει την ευθύνη για αυτό το δώρο. Επομένως, οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να καταστρέψει την ανθρώπινη ζωή είναι αναμφίβολα αμαρτία. Γιατί η φροντίδα της ζωής είναι απαραίτητη ευθύνη κάθε ατόμου. Γι ‘αυτό η αυτοκτονία είναι μια ασυγχώρητη αμαρτία. Η ζωή και η υγεία είναι δώρο από τον Θεό, και το ίδιο το άτομο φέρει την ευθύνη για αυτό το δώρο” τόνισε.
Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στους ήρωες της εποχής, τους γιατρούς, τους εθελοντές αλλά και τους κληρικούς που εργάζονται κάπου στην «κόκκινη» ζώνη.
“Νιώθω μια αίσθηση ειλικρινούς ευγνωμοσύνης και χαράς που η υπέροχη παράδοση της θυσιαστικής υπηρεσίας για το καλό και την υγεία της ζωής των συνανθρώπων μας διατηρείται σήμερα. (….) Έχω στην καρδιά μου τόσο ευγνωμοσύνη και χαρά, γιατί σε αυτή τη δύσκολη στιγμή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι πρόθυμοι να προσφέρουν., θυσιάζοντας πολλά. Και όσο αυτό υπάρχει, θα είμαστε πραγματικά ανίκητοι, γιατί η νίκη συνδέεται πάντα με τη θυσία”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων