30/01/2020 30/01/2020 Το σημαντικότερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι το πρόβλημα της υπογεννητικότητας και της κρίσης στη οικογένεια, τόνισε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο μιλώντας στη Κρατική Δούμα: «Αυτό είναι το πρόβλημα της σωτηρίας του λαού μας, το ότι δεν έχουμε πολλά παιδιά, το πρόβλημα από το οποίο εξαρτάται πραγματικά το μέλλον...
30 Ιανουαρίου, 2020 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2020 - 15:22

Πατρ. Μόσχας: Η οικογένεια απαιτεί πλήρη προστασία

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: Η οικογένεια απαιτεί πλήρη προστασία

Το σημαντικότερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι το πρόβλημα της υπογεννητικότητας και της κρίσης στη οικογένεια, τόνισε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο μιλώντας στη Κρατική Δούμα:

«Αυτό είναι το πρόβλημα της σωτηρίας του λαού μας, το ότι δεν έχουμε πολλά παιδιά, το πρόβλημα από το οποίο εξαρτάται πραγματικά το μέλλον μας», τόνισε ο Πατριάρχης και πρόσθεσε:

“Μπορείτε να αναπτύξετε την τεχνολογία, μπορείτε κάνετε ό, τι προτείνεται σήμερα από τη λογική της πολιτιστικής ανάπτυξης, αλλά αν είμαστε λίγοι, αν είμαστε σωματικά και πνευματικά αδύναμοι, τότε δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις”.
Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησία υπογράμμισε επίσης, ότι είναι θετικό το γεγονός ότι εισάγονται νέες νομοθετικές ρυθμίσεις αναφορικά με τη στήριξη της μητρότητας.

«Με μεγάλη ανησυχία βλέπουμε αυξημένη πίεση στον παραδοσιακό θεσμό της οικογένειας στη Ρωσία. Η ίδια η ιδέα της οικογενειακής ζωής συχνά υποτιμάται στον δημόσιο χώρο, στα κοινωνικά δίκτυα που εστιάζουν στο γεγονός ότι η οικογενειακή ζωή υποτίθεται ότι μειώνει το επίπεδο άνεσης και κατανάλωσης. Προτείνεται να αντικατασταθεί η οικογένεια ως λίκνο της ζωής με νέες αναπαραγωγικές τεχνολογίες. Είμαι πεπεισμένος ότι ήρθε η ώρα να ανταποκριθούμε σε αυτή την πρόκληση. Η οικογένεια απαιτεί πλήρη προστασία, συμπεριλαμβανομένου του δημόσιου χώρου” πρόσθεσε.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων