25/12/2020 25/12/2020 Στο θέμα της παρουσίας των Ιερέων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, μιλώντας στη ετήσια Συνέλευση των Επισκόπων της Μόσχας, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης. «Φυσικά, δεν πρέπει να αφήσουμε το πλήθος των ατόμων που εμπλέκονται στα κοινωνικά δίκτυα χωρίς ποιμαντική φροντίδα. Ταυτόχρονα, είναι προφανές ότι δεν μπορεί κάθε...
25 Δεκεμβρίου, 2020 - 8:57
Τελευταία ενημέρωση: 25/12/2020 - 8:59

Πατρ. Μόσχας: “Ιερείς και Κοινωνικά Δίκτυα”

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: “Ιερείς και Κοινωνικά Δίκτυα”

Στο θέμα της παρουσίας των Ιερέων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, μιλώντας στη ετήσια Συνέλευση των Επισκόπων της Μόσχας, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Φυσικά, δεν πρέπει να αφήσουμε το πλήθος των ατόμων που εμπλέκονται στα κοινωνικά δίκτυα χωρίς ποιμαντική φροντίδα. Ταυτόχρονα, είναι προφανές ότι δεν μπορεί κάθε ιερέας να είναι κήρυκας στα κοινωνικά δίκτυα και ότι τα κοινωνικά δίκτυα κρύβουν τους δικούς τους ειδικούς πειρασμούς για έναν κληρικό” υπογράμμισε ο Πατριάρχης Μόσχας και πρόσθεσε:

«Η χρήση των κοινωνικών δικτύων προϋποθέτει ότι ένας ιερέας έχει καλή εκπαίδευση και υψηλό πολιτιστικό επίπεδο. (…) Μάλιστα, σύμφωνα με την άποψη ειδικών, ένας ιερέας που δραστηριοποιείται ποιμαντικά στα κοινωνικά δίκτυα θα πρέπει πρώτα απ ‘όλα, να είναι έχει πολυετή εμπειρία”

«Ένα από τα καθήκοντα ενός ιερέα που είναι παρών στα κοινωνικά δίκτυα είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοήσουν τη σημασία της συμμετοχής στην πραγματική ζωή της ενορίας και, πρώτα απ’ όλα, της συμμετοχής στην Θεία Ευχαριστία” τόνισε ο Μακαριώτατος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων