08/04/2019 08/04/2019 Δέηση στην Ιερά Μονή Ντονσκό της Μόσχας, όπου φυλάσσονται τα Ιερά λείψανα του Αγίου Τύχωνα, ετέλεσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, κ.κ. Κύριλλος. Στη δέηση παραβρέθηκαν Ιερείς Και κληρικοί της Επαρχίας της Μόσχας, καθώς και οι εκπρόσωποι των κρατικών αρχών της Ρωσίας. Στον μεγάλο καθεδρικό ναό της Μονής, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης...
08 Απριλίου, 2019 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2019 - 8:33

Πατρ. Μόσχας: Καλούμαστε να διασώσουμε την Ορθοδοξία

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: Καλούμαστε να διασώσουμε την Ορθοδοξία

Δέηση στην Ιερά Μονή Ντονσκό της Μόσχας, όπου φυλάσσονται τα Ιερά λείψανα του Αγίου Τύχωνα, ετέλεσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, κ.κ. Κύριλλος. Στη δέηση παραβρέθηκαν Ιερείς Και κληρικοί της Επαρχίας της Μόσχας, καθώς και οι εκπρόσωποι των κρατικών αρχών της Ρωσίας.


Στον μεγάλο καθεδρικό ναό της Μονής, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ετέλεσε τη δεήση,και στο μήνυμά του αναφέρθηκε στον Αγιο Τύχωνα, αλλά και στην μονή.

“Όποτε περνώ μέσα από τις ιερές πύλες της Μονής του Ντονσκό και κοιτώ του θησαυρούς αυτού του ναού, θυμάμαι τα κατορθώματα του Αγίου Τύχωνα” τόνισε και πρόσθεσε:
“Η εκκλησία μας και τώρα περνά δύσκολους καιρούς, και πρέπει να ξεπεράσει εμπόδια που δημιουργούνται από τις συνθήκες της σύγχρονης ιστορίας. Προσευχόμαστε στον Άγιο Τύχωνα να βοηθήσει ώστε να διατηρηθεί η ενότητα στην Εκκλησία μας και τον λαό της Αγίας Ρωσίας, έτσι ώστε καμία σύγχυση, καμία δοκιμασία, κανένας πειρασμός να μην καταστρέψει την ενότητά μας. Γιατί αυτή η ενότητα δεν είναι πολιτικού ή εθνικού χαρακτήρα, αλλά έχει μεγάλη πνευματική σημασία. Καλούμαστε να διασώσουμε την Ορθοδοξία. Και η Παγκόσμια Ορθοδοξία περνάει από δύσκολες καταστάσεις”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων